Cele mai inteligente pasari din lume - ce pot face papagalii si ciorile?

Cele mai inteligente pasari din lume - ce pot face papagalii si ciorile?

Printre cele mai inteligente pasari din lume se numara papagalii, ciorile si corbii, iar videoclipurile de mai jos va vor demonstra acest lucru. Cele mai inteligente pasari - Corbul Sunt pasari la fel de nedreptatite ca si ciorile, poate si pentru ca au penajul negru si nu sunt foarte frumoase.

acum 59 luni (7 Jul 2015)

Printre cele mai inteligente pasari din lume se numara papagalii, ciorile si corbii, iar videoclipurile de mai jos va vor demonstra acest lucru. Cele mai inteligente pasari - Papagalii gri africani

Sunt privite ca unele dintre cele mai inteligente pasari de pe planeta. Dupa ce au fost testati de specialisti, s-a demonstrat ca acesti papagali au un intelect la fel ca al unui bebelus. De exemplu, un asemenea papagal a putut sa descopere localizarea ascunsa a hranei folosind deductia si eliminarea, calitati limitate altor specii, cum ar fi oamenii si maimutele. De asemenea, papagalii gri pot sa asocieze anumite cuvinte cu sensurile lor si au un simt al formei, culorii si numerelor. Expertii considera ca sunt la fel de inteligenti ca delfinii, cimpanzeii si bebelusii. Papagalii din aceasta specie pot trai timp de 60 de ani si reusesc sa imite aproape cel ma ibine sunetele umane. Macaw sunt pasari inteligente, cu posibilitatea de a imita discursul si de a invata diferite trucuri.

Cele mai inteligente pasari - Ciorile

Desi nu le privim cu foarte mult drag, mai ales pentru ca nu sunt animale domestice, ci sunt pasari pe care le putem intalni in oras, ciorile sunt unele dintre cele mai inteligente specii. Raportul dintre dimensiunea corpului si cea a creierului este similara cu cea de la maimute si delfini.

Ciorile pot sa-si construiasca unelte, sa inteleaga relatia dintre cauza si efect, sa numere pana la cinci si sa-si aminteasca fetele oamenilor. Ciorile din Japonia au fost vazute ca arunca nuci pe sosea, pentru ca acestea sa fie crapate de masinile care trec.

Cele mai inteligente pasari - Corbul

Sunt pasari la fel de nedreptatite ca si ciorile, poate si pentru ca au penajul negru si nu sunt foarte frumoase. De asemenea, reusesc sa inteleaga cauzalitatea si sa rezolve probleme.

Cele mai inteli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro