Cele mai inspaimantatoare legende ale romanilor: sapun din grasimea evreilor, copii rapiti pentru organe, scheletul simpatic de la Aiud

Cele mai inspaimantatoare legende ale romanilor: sapun din grasimea evreilor, copii rapiti pentru organe, scheletul simpatic de la Aiud

Fara ca romanii sa fie un popor de oameni superstitiosi, in fiecare zona a tariii s-au nascut de-a lungul vremii tot felul de legende urbane care au bagat spaima in copiii cu imaginatie, au starnit curiozitatea turistilor si dorinta istoricilor de a deslusi cat adevar sta in spatele povestilor de groaza. Potrivit legendei urbane, dupa ce asfintea soarele, copiii care ramaneau la locurile de joaca si nu se retrageau acasa erau rapiti de anumite persoane care se deplasau cu Dacii negre, inmatriculate in Bucuresti. Acesta era "o namila de om, al carui cap trecea cu mult de pragul de sus al unei usi. Potrivit legendei urbane, ruinele au ajuns loc de intalnire al unui gruCei mai superstitiosi cred ca zona respectiva este bantuita de fantome si in interiorului conacului se intampla chestii infioratoare si asta pentru ca acesta ar avea sute de camere, ca intr-un labirint. Legenda spune ca in acest imobil, aflat la numarul 13, este bantuit de nici mai mult, nici mai putin de 203 spirite de copii.

acum 106 luni (12 Apr 2015)

Fara ca romanii sa fie un popor de oameni superstitiosi, in fiecare zona a tariii s-au nascut de-a lungul vremii tot felul de legende urbane care au bagat spaima in copiii cu imaginatie, au starnit curiozitatea turistilor si dorinta istoricilor de a deslusi cat adevar sta in spatele povestilor de groaza. Bacauanii au transmis din tata-n fiu povestea evreilor exterminati de nemti, din grasimea carora a fost facut sapun.

Pe el scrie in mai multe limbi "Aici zac evrei prefacuti in sapun de bestiile fasciste - 1939-1944 / In amintirea lor, infratiti-va popoare in lupta pentru o lume noua".

Se spune ca sub acel monument se afla un sicriu plin cu bucati de sapun facut din grasime umana. Ba mai mult, s-a perpetuat ideea ca perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, evreii erau obligati de nemti sa se spele cu sapunul fabricat din corpul confratilor lor. Pe fiecare clup de sapun era o inscriptie "RIF", initiale despre care se credea ca vin de la "Reichs Juden-Fett", adica "sapun curat evreiesc". Coincidenta, zvonuri similare au fost transmise in alte zone ale tarii la mijlocul anilor 80, dar nu au capatat aceeasi amploare ca in Calarasi, unde frica legata de rapirea copiilor ajunsese o adevarata fobie.

Potrivit legendei urbane, dupa ce asfintea soarele, copiii care ramaneau la locurile de joaca si nu se retrageau acasa erau rapiti de anumite persoane care se deplasau cu Dacii negre, inmatriculate in Bucuresti. Copiii furati erau folositi drept donatori de organe si, spune legenda, sufletele lor ramaneau sa bantuie locurile natale. Povestile localnicilor care ar fi vazut sarpele exotic urias erau atat de convingatoare incat au tinut pe jar autoritatile din trei localitati din judet (Chirales, Arcalia si Saratel). Timp de o luna au cautat uriasa reptila scapata de circari.

Reptila ar fi fost vazuta prima data de un pescar, localnicii banuind ca aceasta ar fi scapat din masina unui ci... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro