Cele mai inspaimantatoare instrumente de tortura. Caznele infioratoare pe care le indurau condamnatii la moarte

Cele mai inspaimantatoare instrumente de tortura. Caznele infioratoare pe care le indurau condamnatii la moarte

Desi mortalitatea era extrem de ridicata in acele vremuri, oamenii se intreceau in inventarea instrumentelor de tortura, printre cele mai cunoscute numarandu-se fecioara de fier, leaganul lui Iuda, furca ereticilor, trasul pe roata si trasul in teapa. Purificarea sufletului Metoda de tortura numita Purificarea Sufletului era doar o faza preliminara a torturii si pornea de la premisa curatarii de pacate a sufletului celui supus la cazne. Fecioara de fier Unul dintre cele mai infricosatoare instrumente de tortura era in perioada medievala Fecioara de Fier.

acum 71 luni (13 Oct 2016)

Desi mortalitatea era extrem de ridicata in acele vremuri, oamenii se intreceau in inventarea instrumentelor de tortura, printre cele mai cunoscute numarandu-se fecioara de fier, leaganul lui Iuda, furca ereticilor, trasul pe roata si trasul in teapa.

Purificarea sufletului

Metoda de tortura numita Purificarea Sufletului era doar o faza preliminara a torturii si pornea de la premisa curatarii de pacate a sufletului celui supus la cazne. Cel in cauza era silit sa inghita apa clocotita sau carbuni incinsi, iar daca supravietuia cumva, judecatorii il supuneau la noi metode de tortura, pana cand finalmente isi dadea obstescul sfarsit.

Fecioara de fier

Unul dintre cele mai infricosatoare instrumente de tortura era in perioada medievala Fecioara de Fier. Inchizitorii medievali au inceput sa o foloseasca din anul 1500, iar aceasta consta dintr-o cusca de metal, care avea forma unei fecioare si era dotata pe interior cu un sistem complicat de ace care, odata inchisa usa, patrundeau in corpul celui condamnat. Cum scopul torturii era acela de a smulge marturisirile ereticilor inainte de a muri, acele erau pozitionate astfel incat victima sa nu fie ucisa instantaneu. Acele din cusca de metal penetrau membrele, abdomenul, pieptul si ochii victimei fara a-i provoca moartea imediata.

Leaganul lui Iuda

Tortionarii medievali au dat dovada de o imaginatie bolnava cand au construit Leaganul lui Iuda. Dispozitivul, de forma unui scaun inalt cu trei picioare, era prevazut in varf cu o piramida metalica, ale carei muchii erau atent ascutite in prealabil. Victima era ridicata cu ajutorul unui sistem de scripeti si asezata pe acest infiorator dispozitiv de tortura, in fata judecatorului. Daca cei acuzati nu erau suficient de corpolenti, de picioarele acestora erau atasate diferite greutati.

Furca Ereticilor

Un instrument de tortura numit Furca Ereticilor era folosit impreuna cu pantofii de pedeapsa, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro