Cele mai importante detalii la cumpararea unei masini second-hand: "Unii fabricanti nu vopsesc fusta fata a masinii"

Cele mai importante detalii la cumpararea unei masini second-hand:

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand alegeti sa cumparati o masina la mana a doua este sa ii cereti vanzatorului sa va permita sa verificati pe indelete exteriorul autoturismului, cautand urme de lovituri si zgarieturi, pentru ca ele va pot da indicii importante despre modul cum a fost exploatata masina. De pilda, o masina cu 50.000 de kilometri la bord si cu volanul ros pana la sarma trebuie sa ridice serioase semne de intrebare. Trebuie sa retineti ca este vorba de urme de ulei, deci nu trebuie sa gasiti acolo jumatate de kilogram de ulei, altfel se schimba datele problemei. Verificati, de asemenea, cat de gros este fumul care iese pe teava de esapament si ce culoare are (negru este fum de combustibil, alb este fum de ulei). Verificati daca sunt urme de lovituri in zona pragurilor de la usi, lonjeroanelor, la baia de ulei si cutia de viteze.

acum 76 luni (2 Dec 2016)

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand alegeti sa cumparati o masina la mana a doua este sa ii cereti vanzatorului sa va permita sa verificati pe indelete exteriorul autoturismului, cautand urme de lovituri si zgarieturi, pentru ca ele va pot da indicii importante despre modul cum a fost exploatata masina.

"Pentru a detecta eventuale urme de accidente, se procedeaza astfel: cu capota ridicata se verifica lonjeroanele daca sunt drepte si daca prezinta urme de lovituri si indoituri. Se verifica apoi linia aripilor la imbinarea cu contraaripile, dar si suruburile din fabrica, care vin vopsite si se poate vedea daca s-a umblat la ele. O precizare importanta trebuie facuta aici: unii fabricanti nu vopsesc ceea ce se numeste fusta fata a masinii in culoarea caroseriei, deci este bine de stiut ca nu reprezinta neaparat un semn ca masina a fost lovita in fata", explica Marcel Boghian, inginer auto.

Este necesar sa deschideti fiecare usa a masinii, pentru ca, in functie de kilometrii declarati de vanzator, pot functiona mai bine sau mai rau. Cu usa deschisa (se repeta la fiecare usa si portbagaj) se trage chederul (cateodata este greu) si se verifica stalpii masinii. Avand o forma mai complexa, daca acestia au fost avariati, nu se pot indrepta foarte bine, iar daca au fost schimbati, se pot vedea urme de sudura.

Cand ajungeti in zona portbagajului, este necesar sa ridicati covorasele sau aparatorile de plastic pentru a observa daca tabla este ruginita sau nu. De pilda, o masina cu 50.000 de kilometri la bord si cu volanul ros pana la sarma trebuie sa ridice serioase semne de intrebare.

Verificarile trebuie sa includa volanul, schimbatorul, pedalierul, starea scaunelor, a fetelor de usi, dar si a butoanelor din bord.

Verificati scurgerile de lichide

Motorul este un alt capitol important, unde este necesar sa faceti verificari s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro