Cele mai gustoase retete pentru postul Pastelui. Cum sa faci preparate delicioase cu ingrediente sanatoase si ieftine
cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci mici 3 cepe medii 2 ardei grasi (rosu si verde) o legatura mare de leustean o legatura mica de patrunjel 4 linguri de ulei de masline 500 ml. orez 2 morcovi medii 4cepe foi de varza murata 6 linguri de ulei pasta sau sos de rosii marar verde si patrunjel piper proaspat macinat, cimbru uscat, sare Se toaca ceapa, se rade morcovul marunt, ciupercile se toaca si ele, orezul se spala, foile de varza se ajusteaza in functie de marimea dorita a sarmalelor.
In prezent, gospodinele inventeaza fel de fel de retete pentru a trece cu bine peste perioada de post.
Ciorba de sfecla rosie
Ingrediente:
500 gr. cartofi
2 morcovi
2 pastarnaci mici
3 cepe medii
2 ardei grasi (rosu si verde)
o legatura mare de leustean
o legatura mica de patrunjel
4 linguri de ulei de masline
500 ml. bors de casa
Toate legumele se taie marunt apoi se pun la sotat putin, doar pana devin sticloase ceapa si ardeiul. Intr-o oala de ciorba se fierb doi litri de apa, dupa care se adauga legumele sotate.
Se adauga si sfecla rasa pe razatoarea de mere, se acopera oala si se lasa sa fiarba in voie.
Intre timp, verificati gradul de fierbere al zarzavaturilor, potriviti de sare si cand este totul fiert se adauga borsul. Se lasa sa dea in cateva clocote si cu doua minute inainte de final se adauga in oala cu ciorba si zeama colorata din castronul in care s-a oprit sfecla. Cand se stinge focul se adauga in oala, jumatate din verdeata, restul in momentul servirii. orez
2 morcovi medii
4cepe
foi de varza murata
6 linguri de ulei
pasta sau sos de rosii
marar verde si patrunjel
piper proaspat macinat, cimbru uscat, sare
Se toaca ceapa, se rade morcovul marunt, ciupercile se toaca si ele, orezul se spala, foile de varza se ajusteaza in functie de marimea dorita a sarmalelor. Se rumeneste putin ceapa, se adauga si morcovul, iar dupa cateva minute se pun si ciupercutele. Se lasa cateva minute la sotat, pana se evapora apa. Se adauga orezul si 50 ml apa si se mai fierbe totul cateva minute. Se opreste focul si se lasa acest amestec la racorit un sfert de ora.
Apoi se adauga sosul/pasta de rosii, piperul, cimbrul, verdeata tocata marunt, sarea, in cantitate mica, fiindca varza este acra, aveti grija! Se omogenize... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro