Cele mai gustoase muraturi: secretul unei retete de 100 de ani

Cele mai gustoase muraturi: secretul unei retete de 100 de ani

Ingrediente: gogonele verzi si parguite castraveti ardei kapia rosu si verde ardei iute si semi-iute conopida telina cu radacina si frunze morcovi sfecla rosie sare grunjoasa usturoi, un buchetel de cimbru, mere(daca aveti si gutui, pepenasi, eu nu am avut decat mere) Nota: Cantitatile vi le alegeti in functie de preferinte si recipient, proportia dintre legume, asisderea.

acum 46 luni (25 Nov 2016)

Ingrediente: gogonele verzi si parguite castraveti ardei kapia rosu si verde ardei iute si semi-iute conopida telina cu radacina si frunze morcovi sfecla rosie sare grunjoasa usturoi, un buchetel de cimbru, mere(daca aveti si gutui, pepenasi, eu nu am avut decat mere)

Nota: Cantitatile vi le alegeti in functie de preferinte si recipient, proportia dintre legume, asisderea.

Mod de preparare:

Se spala si curata ingredientele ce vor fi folosite.

Dupa ce se aseaza alternand dupa pofta si plac tot ce dorim sa muram in recipient se pregateste o saramura astfel: la un litru de lichid se va dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa, atentie, nu folositi la muraturi sare iodata! Eu fierb apa, o iau de pe foc, pun sarea la dizolvat si buchetelul de cimbru, las 10 minute si apoi torn in recipientul in care am asezat legumele pentru murare pana cand zeama le acopera.

Leg sau pun capacul provizoriu si abia dupa 24 de ore, dupa ce s-au inmuiat putin si s-au asezat in borcan, mai completez, daca e cazul, si sigilez. Asa am mostenit din familie si nu e o mostenire careia sa-i dau cu piciorul, ba e una din valorile culinare pretioase de familie la care tin si pe care o impartasesc cu drag tuturor celor care intreaba...

Dupa ce astea toate au fost terminate, se pune recipientul la pastrare si se desface dupa cel putin o luna. Le sade bine langa multe mancaruri de post sau pe baza de carne, dar merg de minune si la diverse salate.

Va recomandam si:

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro