Cele mai grele si bizare intrebari la interviurile de angajare: cum ai convinge un eschimos sa cumpere un frigider?

Cele mai grele si bizare intrebari la interviurile de angajare: cum ai convinge un eschimos sa cumpere un frigider?

Serviciile de recrutare recurg la astfel de teste in dorinta de a selecta doar angajatii cu adevarat valorosi, potrivit lui Joe Wiggins, purtator de cuvant al portalului de joburi Glassdoor din Marea Britanie. De asemenea, potrivit barbatului, stagiarii si persoanele aflate la inceput de cariera sunt cei care primesc, de multe ori, intrebari ciudate.

acum 55 luni (30 Aug 2015)

Angajatorii apeleaza, mai nou, la intrebari-capcana pentru a testa candidatii, mai ales cand numarul aplicantilor este foarte mare. Serviciile de recrutare recurg la astfel de teste in dorinta de a selecta doar angajatii cu adevarat valorosi, potrivit lui Joe Wiggins, purtator de cuvant al portalului de joburi Glassdoor din Marea Britanie.

"De cele mai multe ori, acestia vor sa vada cum reactionezi sub presiune, atunci cand pamantul iti fuge de sub picioare.

Companiile de consultanta si cele tehnologice tind sa foloseasca aceste intrebari mai mult decat firmele care actioneaza in alte domenii, mai spune specialistul, citat de publicatia "The Independent". De asemenea, potrivit barbatului, stagiarii si persoanele aflate la inceput de cariera sunt cei care primesc, de multe ori, intrebari ciudate.

"Numarul candidatilor tineri este atat de mare, incat angajatorii se gandesc sa arunce o grenada in mijlocul lor si sa vada ce se intampla", mai spune Wiggins. De exemplu, reprezentantii Google si-au intrebat candidatii cate calorii sunt intr-un supermarket. Unii au incercat sa determine o formula matematica pentru a da raspunsul la aceasta intrebare, in timp ce altii au spus ca niciuna, pentru ca, de fapt, caloriile se afla in mancare.

"Candidatii trebuie sa fie pregatiti pentru orice si sa exerseze, cat de cat, raspunsurile la astfel de intrebari, dar sa nu se streseze totusi prea mult.

Cele mai bizare si creative intrebari puse la interviurile de angajare: 1. Cum poti calcula cate mingi de tenis sunt folosite in cadrul turneului de la Wimbledon?2. Estimeaza numarul total de masini din tara ta. Ce ai lua cu tine pe o insula pustie si de ce?6. Daca cele doua sunt de aceeasi culoare, adauga una albastra. Daca sunt de culori diferite, adauga una rosie. Ce personaj de desene animate ai vrea sa fii si de ce?9. Ce ai face daca ai fi singurul supravietuitor intr-un accident de avion?12. Daca te trezesti din senin cu 2.000 de mailuri si ai put... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro