Cele mai frumoase trasee montane din Brasov, care ofera privelisti de vis

Cele mai frumoase trasee montane din Brasov, care ofera privelisti de vis

La Zapalz este considerata o minune a naturii si este un mister nedeslusit de zeci de milioane de ani. Traseul nr.1 porneste din partea nord-estica a parcului, de la Centrul de Vizitare al PNPC din Zarnesti, strabate o faneata bogata in specii, apoi urca spre Valea Crapaturii, marginita de habitate de stancarii pana in Saua Crapaturii. Pestera de Gheata este la o altitudine de aproximativ 1.400 de metri, intr-un mare bloc de calcar si, daca traseul nu ar fi marcat, cu siguranta oricine ar trece pe langa ea, fara sa o observe. Nu este usor de vizitat, deoarece trebuie sa urci printr-o fisura ingusta, ce variaza de la jumatate de metru pana la maximum un metru si jumatate. Temperatura este de zero grade vara si mult mai mica iarna, de aici si denumirea de Pestera de Gheata.

acum 61 luni (6 Mar 2015)

Brasovul ofera variante atat turistilor mai putin experimentati in ale muntelui, cat si celor care au valente de adevarati alpinisti. Muntele Tampa poate fi explorat usor si are trasee atat pentru cei cu mult curaj, cat si pentru turistii care vor o plimbare in aer curat.

Patru trasee la pas spre varful Muntelui Tampa

Pentru a ajunge in varful Muntelui Tampa, turistii care vor sa faca miscare pot alege dintre patru trasee, cu grade diferite de dificultate: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, traseul care pleaca din cartierul Racadau si Treptele lui Gabony.

Drumul Serpentinelor, traseu marcat cu triunghi rosu, este cel mai usor si are 800 de metri. Drumul porneste de pe Aleea Brediceanu (aleea de sub Tampa), ajunge langa telecabina, urca apoi pe Drumul Serpentinelor si ajunge la Restaurantul Panoramic si pe Varful Tampa.

Un alt traseu este Drumul Cavalerilor, marcat cu dunga albastra, care pleaca de la Bastionul Tesatorilor si duce pe varful muntelui pe Saua Tampei. Al treilea traseu pleaca de la Curmatura dintre Dealul Melcilor si Tampa, apoi trece prin Saua Tampei si in final varful muntelui. Este nevoie de incaltaminte de munte sau macar de adidasi care sa nu alunece. Daca nu se abat insa de la poteci sunt in siguranta. Dorina Mihai spune ca Tampa, inainte sa fie un loc de promenada, este o rezervatie naturala. Celebra este zona denumita la Zapaz, unde se ajunge urcand o jumatate de ora de la Refugiu Sparlea pe traseul la Lanturi. La Zapalz este considerata o minune a naturii si este un mister nedeslusit de zeci de milioane de ani. Cand ajungi acolo si vezi sapaturile in munte prin care cerul mai albastru si mai aproape de noi pamantenii, nu poti sa nu isi pui mai multe intrebari: Cum s-au format acele gauri in munte?, Ce semnifica ele?

Traseul nr.1 porneste din partea nord-estica a parcului, de la Centrul de Vizitare al PNPC din Zarnesti, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro