Cele mai frumoase povesti de seductie de Sf. Valentin

Cele mai frumoase povesti de seductie de Sf. Valentin

De la Casanova si noaptea de amor pe care cel mai mare seducator al tuturor timpurilor o petrece in compania a doua tinere ce se lasa in voia placerilor alaturi de el, pana la tenebroasa poveste a lui Carmen, a lui Prosper Merimee, femeia prin ale carei vene curgea o forta de a seduce aproape oculta, volumul este o calatorie in lumea celor mai aprinse si tainice dorinte. Iar intre cele doua "coperti", "O noapte cu Nanette si Marton", de Giacomo Casanova, "Guvernanta", de Stefan Zweig, povestea unei femei seduse si abandonate, "Cea mai frumoasa dragoste a lui Don Juan", de Barbey D'Aurevilly si "Povestea Eminei si a surorii sale, Zibelda", de Jan Potocki, din volumul "Manuscrisul gasit la Saragosa". Cand am vazut-o pe Nanette in bratele mele, imbujorata de focul iubirii, si pe Marton langa noi, cu o lumanare in mana si parca invinuindu-ne din ochi de nerecunostinta fiindca nici nu-i vorbeam, in vreme ce, lasandu-se prima cucerita de dezmierdarile mele, ea o incurajase pe sora-sa sa faca la fel, mi-am inteles pe deplin fericirea.

acum 113 luni (12 Feb 2015)

O incercare de a contrabalansa kitsch-ul care invadeaza intreg spatiul social de Sf. Valentin, volumul "Sapte povesti de seductie" completeaza o serie din care mai fac parte "Sapte povesti de dragoste", "Sapte povesti de calatorie" si "Sapte povesti de vacanta", publicate in colectia Damen Tango a Editurii Nemira.

De la Casanova si noaptea de amor pe care cel mai mare seducator al tuturor timpurilor o petrece in compania a doua tinere ce se lasa in voia placerilor alaturi de el, pana la tenebroasa poveste a lui Carmen, a lui Prosper Merimee, femeia prin ale carei vene curgea o forta de a seduce aproape oculta, volumul este o calatorie in lumea celor mai aprinse si tainice dorinte. Diverse ipostaze ale acestui straniu si tainic sentiment, diverse chipuri ale placerii, ale fiorului care se iveste intr-o fiinta umana, de la cel mai cast la cel mai pervers, precum si urmarile lui, toate sunt urmarite in acest volum. O seara de bal, un dans in brasele unui barbat care-ti fura simturile si apoi un ciorap si o pereche de cercei de perle trimisi cadou de St. Valentine's Day iti schimba viata...

In final, celebrul text al lui Tolstoi, "Sonata Kreutzer" - o incercare de a desface mecanismele prin care un barbat si o femeie ajung sa se indragosteasca, sa se iubeasca, sa se urasca, sa se ucida din dragoste sau din gelozie. Iar intre cele doua "coperti", "O noapte cu Nanette si Marton", de Giacomo Casanova, "Guvernanta", de Stefan Zweig, povestea unei femei seduse si abandonate, "Cea mai frumoasa dragoste a lui Don Juan", de Barbey D'Aurevilly si "Povestea Eminei si a surorii sale, Zibelda", de Jan Potocki, din volumul "Manuscrisul gasit la Saragosa".

Va oferim un fragment in avanpremiera din textul "O noapte cu Nanette si Marton", de Giacomo Casanova...

FRAGMENT

- Imi pare foarte bine, le spusei, ca n-am pentru voi decat sentimente prietenesti, caci altminter... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro