Cele mai frumoase podgorii din Republica Moldova

Cele mai frumoase podgorii din Republica Moldova

Cele mai frumoase podgorii din Republica Moldova: Purcari Podgoriile de la Purcari se intinde pe o suprafata de peste 200 de hectare. Cele mai frumoase podgorii din Republica Moldova: Cricova Podgoriile companiei Cricova sunt cele mai mari din Republica Moldova si se intind pe o suprafata de aproximativ 600 de hectare, dintre care 135 de hectare in regiunea de sud a Moldovei - raionul Cahul, 200 de hectare in raionul Criuleni din regiunea centrala a tarii, circa 130 de hectare in preajma orasului Cricova si 90 de hectare de vita de vie la Gavanoasa.

acum 51 luni (9 Aug 2015)

Cele mai frumoase podgorii din Republica Moldova: Purcari

Podgoriile de la Purcari se intinde pe o suprafata de peste 200 de hectare. Cu vita de vie care se intinde pe mai multe dealuri, Conacul Purcari de la marginea acesteia, construit in stil de castel francez, un aer proaspat si briza marii, podgoriile reprezinta o adevarata atractie turistica. Zona Purcari este cunoscuta si dincolo de granitele tarii - o micro-clima unica, locatia podgoriilor pe pantele de sud-vest si de sud-est, apropierea Mariii Negre si a raului Nistru creaza conditii ideale pentru producerea vinurilor de cea mai inalta calitate. Francezii au recunoscut splendoarea si calitatea lor la Expozitia Mondiala de la Paris in 1878 si le-au decernat medalia de aur. Vinurile nu numai ca nu cedeaza celor vestite de Bordeaux, dar se si deosebesc de ele in mod avantajos prin originalitate. De aceea, pe timpuri ele erau cumparate de firme mari comerciale pentru a fi vandute la preturi mari cu denumiri franceze. Pe podgoriile de la Purcari sunt cultivate in special soiurile rosii de struguri - Merlot, Cabernet-Sauvignon si Rara Neagra, in baza carora se produc vinuri maturate cu gust armonios, complet si buchet bogat in tonalitati de marochin, coacaza neagra, viorele si stejar nobil.

Cele mai frumoase podgorii din Republica Moldova: Cricova

Podgoriile companiei Cricova sunt cele mai mari din Republica Moldova si se intind pe o suprafata de aproximativ 600 de hectare, dintre care 135 de hectare in regiunea de sud a Moldovei - raionul Cahul, 200 de hectare in raionul Criuleni din regiunea centrala a tarii, circa 130 de hectare in preajma orasului Cricova si 90 de hectare de vita de vie la Gavanoasa. Aici se afla si un adevarat oras subteran format din galerii cu o lungime de peste 80 de kilometri, majoritatea folosite pentru depozitarea vinului, care reprezinta si intr-una dintre cele mai mari atractii turistice din Republica Moldova. "Cric... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro