Cele mai frumoase pesteri din Romania: Labirintul, catedrala gotica subterana sau palatul de clestar, in top

Cele mai frumoase pesteri din Romania: Labirintul, catedrala gotica subterana sau palatul de clestar, in top

Adevarul.ro va prezinta unele dintre cele mai frumoase si mai interesante pesteri din Romania, pe care trebuie neaparat sa le vizitati in aceasta vara, mai ales ca sunt "dotate" cu aer conditionat natural. Cele mai frumoase pesteri din Romania: Valea Cetatii - palatul de clestar din subteran Aceasta este una dintre cele mai moderne si mai frumoase pesteri din Europa de Est, devenind un obiectiv turistic in anul 2010.

acum 67 luni (9 Jul 2015)

Adevarul.ro va prezinta unele dintre cele mai frumoase si mai interesante pesteri din Romania, pe care trebuie neaparat sa le vizitati in aceasta vara, mai ales ca sunt "dotate" cu aer conditionat natural. Cele mai frumoase pesteri din Romania: Limanu- pestera "labirint"

Situata la granita cu Bulgaria, caverna de la Limanu are faima unui tunel ce purta fugarii dincolo de frontiera.

Pestera Limanu Foto: alpinet.org

O legenda spune ca pestera de la Limanu ar putea fi Keiris, caverna unde dacii din Dobrogea s-ar fi refugiat din calea romanilor dupa moartea lui Burebista, in jurul anului 30 inainte de Hristos. Cele mai frumoase pesteri din Romania: Meziad - "catedrala gotica subterana"

Pestera Meziad, situata in comuna bihoreana Remetea, este comparata cu o catedrala gotica subterana. Aceasta este una dintre cele mai mari din Europa, spatiile sale interioare generoase adapostind oamenii primitivi, ursi si 13 specii de lilieci din cele 26 existente.

Pestera Meziad Foto: Mircea Branda

Pestera a devenit inca din primii ani ai secolului XX una dintre cele mai cautate obiective turistice ale judetului Bihor. De curand, in pestera a fost descoperit un craniu uman ce ar avea peste 6500 de ani. Cele mai frumoase pesteri din Romania: Pestera Tezaurului - "seiful" care a adapostit tezaurul tarii noastre

Judetul Gorj, mai exact orasul Tismana, gazduieste una dintre cele mai frumoase pesteri din Romania.

Desi pestera are o lungime de doar 200 de metri, aceasta a gazduit pret de trei ani intreg tezaurul tarii noastre, insumand aproape 250 de tone de aur. Cele mai frumoase pesteri din Romania: Valea Cetatii - palatul de clestar din subteran

Aceasta este una dintre cele mai moderne si mai frumoase pesteri din Europa de Est, devenind un obiectiv turistic in anul 2010.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro