Cele mai frumoase locuri din Bulgaria. Top destinatii turistice din tara vecina

Cele mai frumoase locuri din Bulgaria. Top destinatii turistice din tara vecina

Bulgaria este cea mai facila destinatie de vacanta pentru romani indiferent de perioada din an, datorita distantelor mici si a diversitatii de oferte la preturi accesibile. Manastirea Rila, centrul spiritual al Bulgariei Manastirea Rila, situata la aproximativ 120 de kilometri de Sofia, pe versantul sudic al Muntilor Rila, la 1.147 de metri altitudine, este cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale din Europa Rasariteana. Gratie apropierii de Romania, Manastirea Rila este o destinatie atractiva, vizitata de romani atat in perioada Sarbatorilor Pascale, cat si in sezonul de iarna, atunci cand vin la schi la Borovets (aflat la 100 de kilometri distanta) sau Bansko (90 de kilometri).

acum 111 luni (16 Jan 2015)

Bulgaria este cea mai facila destinatie de vacanta pentru romani indiferent de perioada din an, datorita distantelor mici si a diversitatii de oferte la preturi accesibile. Insa Bulgaria a fost recomandata si la nivel mondial, de catre cunoscuta publicatie Lonely Planet.

Cu siguranta, cei mai multi turisti romani sunt atrasi de statiunile bulgaresti de malul marii. Cele mai frecventate statiuni de catre turistii romani sunt Albena, Nisipurile de Aur, Balcik, Sunny Beach, Duni si Nessebar.

Statiunile de pe litoralul din Bulgaria sunt renumite prin servicii de calitate, infrastructura si posibilitati variate de agrement. Aici va puteti bucura de practicarea sporturilor acvatice si nautice: surfing, waterjets, windsurf, parapante, scooter, parasute de apa, yachting.

Alte statiuni ofera posibilitatea de a face sedinte de echitatie, precum Nessebar, Sozopol, Obzor, Balcik, Pomorie si Cranevo. Balcik, locul de suflet al Reginei Maria

Tot la malul marii se afla si pitorescul orasel Balcik, considerat locul de suflet al Reginei Maria. In 1921, Regina Maria a decis sa ridice aici o resedinta de vara, inconjurata de o gradina luxurianta.

In prezent, Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica sunt vizitate anual nu numai de zeci de mii de romani, dar si de turisti din toata lumea. Castelul, numit si "Cuibul linistit", este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie, strajuite de un minaret. Parcul, amenajat la comanda Reginei de cei mai buni gradinari si arhitecti ai vremii, a fost transformat in gradina botanica datorita numeroaselor specii de plante gasite aici. Veliko Tarnovo, orasul tarilor

Veliko Tarnovo este una dintre cele mai apreciate distinatii turistice din Bulgaria, aflata la 180 de kilometri de Bucuresti. Veliko Tarnovo este un orasel incantator, a carui principala atractie este o cetate impunatoare, care are o istorie de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro