Cele mai frumoase drumuri din Romania

Cele mai frumoase drumuri din Romania

S-au folosit sase milioane de kilograme de dinamita pe fata nordica, in urma exploziilor murind 40 de soldati si cateva sute de muncitori, insa numarul loc exact nu se cunoaste cu siguranta, cifrele fiind ascunse de propaganda comunista. Cele mai frumoase drumuri din Romania: Transalpina Transalpina sau DN67C este drumul din Romania situat la cea mai mare inaltime, de 2.145 de m, si unul dintre cele mai inalte din Muntii Carpati.

acum 108 luni (6 Jun 2015)

Transfagarasanul este considerat cel mai spectaculos drum din lume, datorita altitudinii, peisajelor si dificultatii acestui traseu, potrivit clasamentului international realizat de carsroute.com.

Este al doilea cel mai inalt drum din Romania dupa Transalpina, atingand 2.034 de metri altitudine. Porneste din apropierea localitatii Bascov de langa Pitesti, strabate Muntii Fagaras si se termina la Arpasu de Jos, langa Sibiu.

S-au folosit sase milioane de kilograme de dinamita pe fata nordica, in urma exploziilor murind 40 de soldati si cateva sute de muncitori, insa numarul loc exact nu se cunoaste cu siguranta, cifrele fiind ascunse de propaganda comunista. Cele mai frumoase drumuri din Romania: Transalpina

Transalpina sau DN67C este drumul din Romania situat la cea mai mare inaltime, de 2.145 de m, si unul dintre cele mai inalte din Muntii Carpati.

Localnicii ii spun traseului "Drumul regelui", deoarece a fost construit de relegele Carol al II-lea, fiind reconstruit de germani in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Cea mai inalta altitudine este atinsa in trecatoarea Urdele, la 2.145 de m de nivelul marii. In 2007, cei 148 de km de drum au fost asfaltati si fac usor legatura intre Oltenia si Transilvania.

Defileul Jiului DN66 face legatura intre Craiova, Targu Jiu, Petrosani si Deva, pornind din DN6 din Filiasi, in apropiere de Craiova si terminandu-se in DN7 la Simeria, langa Deva. Drumul care strabate Pasul Tihuta, legand Bistrta de Suceava este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase din Romania.

Pasul Tihuta (numit si Pasul Bargau) este o trecatoare situata in grupa nordica a Carpatilor Orientali in sud-estul Muntilor Bargau, la o altitudine de 1201 m, ce ofera peisaje de poveste.

DN12C Cheile Bicazului traverseaza Carpatii Orientali de la Gheorgheni la Bicaz, trecand pri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro