Cele mai frecvente boli la pisici

Cele mai frecvente boli la pisici

Multe dintre problemele de sanatate ale pisicilor sunt legate, direct sau indirect, de greutatea in exces, de aceea este nevoie de atentie permanenta asupra alimentatiei. Printre cauzele care duc la astfel de probleme dermatologice se numara alergiile cauzate de muscaturile de purici, alergiile alimentare, abcesele cauzate de muscaturi sau scarpinat ori infectiile fungice. Tratamentul efectuat din timp este esential atat pentru sanatatea pisicii, cat si a stapanului, mai ales ca unele probleme de piele se pot transmite de la animal la om.

acum 107 luni (9 Jun 2015)

Desi se spune ca au noua vieti, pisicile nu sunt atat de puternice pe cat vor sa dea impresia.

Cea mai simpla cale prin care putem avea o pisica sanatoasa este sa mergem regulat la cabinetul medicului veterinar pentru un control de rutina.

O problema depistata din timp poate imbunatati capacitatea de vindecare a animalutului si poate preveni eventualele complicatii.

Iata cateva dintre cele mai frecvente boli la pisici si simptome specifice pentru fiecare in parte. Infectarea cu paraziti si obezitatea

Parazitii reprezinta una dintre cele mai intalnite afectiuni la pisici. Infectarea cu paraziti poate avea loc din cauza puricilor sau a capuselor si duce la aparitia anemiei, mai ales la pui, si a teniei, potrivit clubanimaledecompanie.ro.

Parazitii intestinali sunt, de asemenea, o problema frecvent intalnita la pisici.

Un control la medicul veterinar poate determina cu exactitate ce tip de paraziti intestinali are animalutul si ce tratament este necesar.

Majoritatea parazitozelor pot fi prevenite prin respectarea unor masuri de igiena personala si efectuarea periodica a deparazitarilor externe si interne a animalelor de companie. Nu uitati sa curatati zilnic litiera pisicii de fecale sau urina si spalati saptamanal intreaga litiera.

O alta problema de sanatate a pisicilor este obezitatea. Hrana la discretie, alimentele bogate in carbohidrati (orezul) si lipsa de miscare sunt factori care contribuie la aparitia obezitatii la pisici.

Un grad mai mare de risc exista in cazul pisicilor sterilizate, care continua sa manance in acelasi ritm, desi necesarul caloric este mult mai scazut. De asemenea, din cauza excesului ponderal pisica poate fi la mare risc de afectiuni hepatice, diabet si artrita.

Multe dintre problemele de sanatate ale pisicilor sunt le... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro