Cele mai frecvente afectiuni ale genunchiului

Cele mai frecvente afectiuni ale genunchiului

Diversele forme de artrita sunt cele mai frecvente afectiuni medicale care afecteaza genunchii, potrivit Institului National de Sanatate din SUA. Guta, caracterizata prin depuneri de cristale de acid uric la nivelul articulatiilor care devin foarte dureroase, lupusul - o boala autoimuna in urma careia diferite parti ale corpului si sisteme sunt afectate de inflamatii - psoriazisul artritic sunt alte afectiuni care pot afecta mobilitatea genunchilor. Diagnosticul pentru fiecare forma de artrita in parte se pune de catre medicul specialist, in urma unor teste de sange, radiografii sau a analizei lichidului de la nivelul genunchiului afectat.

acum 49 luni (23 Apr 2016)

Diversele forme de artrita sunt cele mai frecvente afectiuni medicale care afecteaza genunchii, potrivit Institului National de Sanatate din SUA.

Osteoartrita, de exemplu, este o afectiune care cartilajul care imbraca osul se distruge ca urmare a inaintarii in varsta, obezitatii sau existentei unor traume la nivelul genunchiului. Osteoartrita este prezenta mai ales la persoanele trecute de 50 de ani. Artrita reumatoida

Artrita reumatoida poate afecta atat persoanele in varsta, cat si pe cele tinere. Articulatia se inflameaza si atat cartilajul, cat si osul se deterioreaza. Uneori, au de suferit chiar si muschii, tendoanele si ligamentele de la nivelul genunchilor.

Guta, caracterizata prin depuneri de cristale de acid uric la nivelul articulatiilor care devin foarte dureroase, lupusul - o boala autoimuna in urma careia diferite parti ale corpului si sisteme sunt afectate de inflamatii - psoriazisul artritic sunt alte afectiuni care pot afecta mobilitatea genunchilor.

Simptomele sunt caracteristice fiecarui tip de afectiune in parte. De exemplu, persoanele care au artrita reumatoida sau guta au genunchii umflati, rosii si fierbinti la atingere. Orice forma de artrita face ca genunchiul sa fie dureros si teapan.

Diagnosticul pentru fiecare forma de artrita in parte se pune de catre medicul specialist, in urma unor teste de sange, radiografii sau a analizei lichidului de la nivelul genunchiului afectat. Aceasta afectiune care presupune deplasarea rotulei este prezenta mai ales la adultii tineri si este urmarea unei traume survenite la nivelul genunchiului, cel mai adesea in urma unei activitati sportive. Deplasarea rotulei determina frecarea acesteia de osul piciorului determinand inflamatie cronica si durere.

Durerea este difuza, dar se amplifica in momentul in care se urca sau se coboara scari, de exemplu. Boala este prezenta m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro