Cele mai fierbinti locuri de pe glob. Unde se inregistreaza peste 56 de grade Celsius

Cele mai fierbinti locuri de pe glob. Unde se inregistreaza peste 56 de grade Celsius

Iata cateva dintre cele mai fierbinti si mai uscate locuri de pe glob: Dallol, Ethiopia Acest oras fierbinte din Depresiunea Afar din Etiopia detine recordul pentru obtinerea celei mai mari temperaturi medii anuale inregistrate vreodata: 35 de grade Celsius, fiind cea mai calda zona locuita de pe Pamant.

acum 61 luni (5 Nov 2017)

Iata cateva dintre cele mai fierbinti si mai uscate locuri de pe glob:

Dallol, Ethiopia

Acest oras fierbinte din Depresiunea Afar din Etiopia detine recordul pentru obtinerea celei mai mari temperaturi medii anuale inregistrate vreodata: 35 de grade Celsius, fiind cea mai calda zona locuita de pe Pamant.

Orasul Dallol, aflat la mai mult de 100 de metri sub nivelul marii, in apropierea vulcanului cu acelasi nume, care a erupt ultima data in 1926, este parasit din cauza conditiilor climatice vitrege.

Tirat Zvi, Israel

Tirat Zvi este un kibbutz religios din Israel, situat in Valea Beit She'an, la 220 de metri sub nivelul marii. Desi se afla in apropierea raul Iordan, care mentine fertilitatea solului din regiune, in lunile de vara soarele este atat de puternic incat incinge valea.

Pentru a scapa de caldura, localnicii se baga adesea in bazine alimentate de izvoare, iar fiecare casa dispune de marchize care sa ofere umbra.

Kebili, Tunisia

O oaza de desert din centrul Tunisiei, Kebili este locul in care oamenii se refugiaza pentru a scapa de caldura din Africa de Nord. Chiar si asa, termometrele indica temperaturi ridicate, nu de putine ori mercurul depasind 55 de grade, una dintre cele mai mari inregistrate vreodata in Africa.

Timbuktu, Mali

Avand o istorie bogata si fascinanta, orasul Timbuktu este situat la rascrucea drumurilor comerciale antice din Sahara si a fost candva un centru educational infloritor, aici existand una dintre cele mai mari colectii de manuscrise vechi din din lume.

Death Valley, SUA

Situat in Desertul Mojave din California, Death Valley este unul dintre cele mai aride si neprimitoare locuri de pe glob, care detine recordul mondial pentru cea mai ridicata temperatura din istorie: 56,7 grade Celsius, in 10 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro