Cele mai eficiente siropuri de tuse. Solutii pentru eliminarea secretiilor

Cele mai eficiente siropuri de tuse. Solutii pentru eliminarea secretiilor

Ridichea negra, hreanul, lichenul de piatra, echinacea, iarba mare, lemnul dulce, mugurii de pin, scaiul vantului, cimbrisorul, feniculul, scortisoara, unghia gainii si uleiul esential de eucalipt, ti-tree, brad, cimbru sunt plante care elimina disonfortul de la nivelul cailor respiratorii si usureaza respiratia, ajuta la fluidizarea si eliminarea secretiilor de la nivelul tractului respirator, contribuie la calmarea iritatiilor mucoasei respiratorii si relaxeaza musculatura neteda la nivelul bronhiilor.

acum 41 luni (20 Dec 2016)

In principal, tusea este de doua feluri: umeda, care este urmata de expectoratie si seaca, in care aceasta expectoratie lipseste, explica dr. Cele precum scaiul vantului, cimbrisorul, teiul, patlagina, mugurii de pin au efect calmant, antitusiv si, in acelasi timp, antiiflamator, emolient al mucoaselor, fluidizant si expectorant al secretiilor bronsice fiind utile in tusea de diferite cauze, mai spune specialistul. Saponinele contribuie la eliminarea secretiilor bronsice, la ameliorarea spasmelor musculaturii netede ale tractului respirator fiind astfel benefic in iritatiile gatului, pentru calmarea mucoasei uscate a tractului respirator si pentru ameliorarea tusei.

Florile de tei si-au dovedit eficacitatea in afectiunile aparatului respirator datorita continutului bogat in mucilagii, flavone si poliholozide. Astfel, studii experimentale au pus in evidenta actiunile antivirale, imunostimulatoare, emoliente, antitusive si antispastice cu rezultate foarte bune in tratamentul tusei de diferite etiologii.

Cimbrisorul contine o mare cantitate de uleiul volatil, constituit predominant din carvacrol si timol.

Ce facem in caz de expectoratie abundenta

Daca totusi expectoratia este abundenta, tusea fiind productiva insotita de mucozitati, nu trebuie suprimata, pentru a permite expectoratia. Pe langa hidratarea cu ceaiuri care contin sovarv, cimbru, ciubotica cucului, cuisoare, rizomi de ghimbir, siropurile expectorante sunt de un real folos pentru a fluidifica secretiile si a facilita eliminarea lor.

Ridichea negra, hreanul, lichenul de piatra, echinacea, iarba mare, lemnul dulce, mugurii de pin, scaiul vantului, cimbrisorul, feniculul, scortisoara, unghia gainii si uleiul esential de eucalipt, ti-tree, brad, cimbru sunt plante care elimina disonfortul de la nivelul cailor respiratorii si usureaza respiratia, ajuta la fluidizarea si eliminarea secretiilor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro