Cele mai eficiente ceaiuri care alunga virusii. Cum trebuie baute si in cate zile te scapa de raceala

Cele mai eficiente ceaiuri care alunga virusii. Cum trebuie baute si in cate zile te scapa de raceala

Racelile, faringitele, laringitele, astmul bronsic, virozele si pneumonia sunt tratate cu succes prin cura de macese, iar in sezonul de iarna se poate asocia acestei cure si mierea, catina si propolisul. "Este de asemenea, bine de stiut ca planta de busuioc contine si anumite substante importante, cum ar fi taninul, substanta ce confera busuiocului proprietati antiseptice si antispasmodice, orientina si vicenina, substante active care protejeaza celulele organismului de efectele negative ale radiatiilor ultraviolete, flavonoide si compusi volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice", spun medicii.

acum 68 luni (23 Oct 2016)

Medicii spun ca trebuie baute cel putin 5 zile si trebuie sa avem mare grija sa nu fie fierbinti, ci caldute deoarece irita si mai mult zonele inflamate de raceala! Macesele sunt recomandate pentru ca au un continut foarte bogat in vitamina C, vitamina A, P, K, B1 si B2, zaharuri, acid citric, fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf, seleniu si antoxidanti, iar trei-patru cani de ceai sunt ideale in perioada virozelor. In plus, macesele combat astenia, regleaza metabolismul si este indicat consumul de macese inca de la varste foarte fragede", spune dr.

Racelile, faringitele, laringitele, astmul bronsic, virozele si pneumonia sunt tratate cu succes prin cura de macese, iar in sezonul de iarna se poate asocia acestei cure si mierea, catina si propolisul.

Atentionari speciale

Specialistii spun ca, desi nu au contraindicatii majore, trebuie sa fim foarte atenti cand incepem cura cu macese, deoarece ceaiul nu este tolerat de oricine. De asemenea, trebuie sa fim foarte atenti si la vasele pe care le folosim la prepararea ceaiului.

"Macesele nu au contraindicatii majore, insa cu toate acestea, ceaiul de macese nu este agreat de oricine. De asemenea, vasele de metal descompun continutul de vitamina C astfel incat pentru preparatele ce contin macese este indicata folosirea vaselor smaltuite. In plus, pulpa si ceaiul de macese nu au contraindicatii, dar semintele, mai ales perisorii prezenti pe seminte irita aparatul digestiv si pe cel respirator. Se recomanda evitarea semintelor de macese in cazul bolnavilor alergici sau a celor ce sufera de astm bronsic", a precizat medicul.

Busuiocul vitaminizeaza si energizeaza

Busuiocul se recomanda in timpul virozelor, pentru ca vitaminizeaza si energizeaza. Datorita calitatilor sale antimicrobiene si antiseptice, se foloseste in mai multe afectiuni: de la gripa si raceala la bronsite, ulcere gastrice, infectii urinare, nevralgii. Busuiocul este o sursa important... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro