Cele mai economice centrale termice. Cum alegem modelul potrivit

Cele mai economice centrale termice. Cum alegem modelul potrivit

Cele mai economice centrale termice: pe condensare Principala diferenta intre cele doua tipuri de centrale, cele clasice si cele in condensare, o constituie eficienta energetica: mai exact, centralele clasice au o eficienta (randament) de pana la 92-94 %, in functie de model, iar cele in condensare ajung la o eficienta de 107-109 %, datorita componentelor speciale ce permit recuperarea caldurii din condens, de aici fiind trecut un randament de peste 100%, mai arata expertii.

acum 110 luni (13 Jan 2015)

"Comparatia intre modele/marci din punct de vedere al eficientei/randamentului nu este relevanta si corecta. Cele mai economice centrale termice: pe condensare Principala diferenta intre cele doua tipuri de centrale, cele clasice si cele in condensare, o constituie eficienta energetica: mai exact, centralele clasice au o eficienta (randament) de pana la 92-94 %, in functie de model, iar cele in condensare ajung la o eficienta de 107-109 %, datorita componentelor speciale ce permit recuperarea caldurii din condens, de aici fiind trecut un randament de peste 100%, mai arata expertii. Nemtii de la Wolf Heitztechnick se lauda chiar cu cu un randament de 110% si functionare chiar si pe GPL (gaz petrolier lichefiat - n.r.). "Diferenta la consum se face pe baza tehnologiei, centralele in condensare permitand realizarea de economii de pana la 35% comparativ cele conventionale, dar doar in anumite conditii ale instalatiei", arata Ariston Thermo. Utilizarea diferita duce la consum diferit Conditiile care variaza sunt si ele o sumedenie: cat de izolat termic este apartamentul sau locuinta, cum se face utilizarea centralei, cat de incalzite sunt apartamentele din stanga/dreapta - practic tot ce influenteaza caldura dintr o locuinta. Mai exact, acelasi model de centrala murala va consuma mult mai mult pentru a incalzi o casa neizolata termic de la tara, fata de una dintr-un bloc izolat, unde toate apartamentele vecine sunt incalzite. Un consum mai mic de gaz poate fi dat si de o folosire inteligenta a instalatiilor. Folosirea de accesorii de termo-reglare (cronotermostate, senzori externi de temperatura, etc) si utilizarea programelor de incalzire presetate, sau a propriilor programe personalizate, poate duce iarasi la consumuri mai mici, fara a se renunta la confort.

Wolf are o gama care poate fi controlata chiar si de pe calculator sau de pe smartphone. Potrivit grupului german E.ON, peste temperatura de 19 ?C, fiecare grad in plus poate sa insemne o crestere a consumulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro