Cele mai de succes documentare romanesti pot fi vizionate online, intre 6 si 12 octombrie

Cele mai de succes documentare romanesti pot fi vizionate online, intre 6 si 12 octombrie

Toate au intrat in circuitul celor mai prestigioase festivaluri de profil din lume, precum Festivalul International de Film Documentar din Amsterdam, Festivalul de Film din Rotterdam sau Astra Film Festival din Sibiu.

acum 78 luni (7 Oct 2014)

An de an, productia filmelor de documentar este intr-o continua ascensiune, iar subiectele specifice regiunii de est a Europei, dar si abordarile cinematografice tot mai variate au captat atentia si interesul publicului din toata lumea.

In perioada 6 - 12 octombrie 2014, Astra Film in colaborare cu dafilms.ro (DOC Alliance Films), va invita sa vizionati gratuit, online patru dintre cele mai de succes documentare filmate in Romania in ultimii ani. Toate au intrat in circuitul celor mai prestigioase festivaluri de profil din lume, precum Festivalul International de Film Documentar din Amsterdam, Festivalul de Film din Rotterdam sau Astra Film Festival din Sibiu.

Off the Beaten Track (regia: Dieter Auner) este o invitatie emotionanta de a medita la importanta identitatii si a pastrarii traditiilor romanesti, de a merge catre viitor, dar fara a te rupe de radacini. Filmul a fost laureat cu Premiul Special pentru Documentar Romanesc la Astra Film Festival 2011

Noosfera (regia: Artchil Khetagouri si Ileana Stanculescu): Este posibila dragostea adevarata sau este doar un anacronism? Teoria unui excentric profesor de sociologie care afirma ca dragostea adevarata este posibila este, aparent, contrazisa de esecul casniciei sale. Filmul a fost selectionat in festivaluri de profil din Europa, America de Nord si de Sud, Asia si Africa.

Pacatoasa Teodora (regia: Anca Hirte) trebuie privit ca o poveste de dragoste, mai degraba decat ca un documentar clasic. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro