Cele mai cunoscute moduri de a servi masa. Care sunt diferentele intre serviciul englezesc si cel rusesc
Autorii John Bridges si Bryan Curtis explica pe scurt, in volumul "Un gentleman la masa - mic tratat de eleganta", diversele moduri de servire a mesei.
Autorii John Bridges si Bryan Curtis explica pe scurt, in volumul "Un gentleman la masa - mic tratat de eleganta", diversele moduri de servire a mesei. Platourile cu mancare sunt aduse la masa de gazda si trecute de la un invitat la altul. Amfitrionul nu trebuie sa se ridice de la masa decat pentru a umple carafa cu apa sau cosul cu paine, ori pentru a aduce o portie suplimentara la felul principal sau la garnituri", explica autorii.
Un alt tip de serviciu este cel rusesc sau "servirea de gala": "In cadrul acestui sistem, chelnerii asaza mancarea pe farfurii, pe care le pun pe masa in fata invitatilor sau le trec cu platourile de la un oaspete la altul, pentru ca fiecare sa se poata servi singur".
In cadrul serviciului mixt: "felul principal si garniturile pot fi prezentate de gazda pe platouri asezate pe masa, astfel incat invitatii sa se serveasca singuri sau sa fie serviti de gazda.
Cand cineva organizeaza astfel de intalniri festive trebuie sa tina cont de variabile precum dimensiunea mesei, posibilitatea de a angaja chelneri, dar si gradul de formalism al intalnirii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro