Cele mai cunoscute metode de inselaciune si cum te poti feri de escroci. Infractorii pretind ca sunt procurori, politisti sau vanzatori

Cele mai cunoscute metode de inselaciune si cum te poti feri de escroci. Infractorii pretind ca sunt procurori, politisti sau vanzatori

Escrocii se dau drept vanzatori ambulanti si ofera diverse bunuri spre vanzare (paturi, articole de imbracaminte), vin cu pomana, solicita achizitionarea unor produse obtinute in gospodaria proprie, in baza unor anunturi existente la poarta satenilor (vanzare bauturi alcoolice, lapte, branzeturi, oua), pretind ca sunt reprezentanti ai unor institutii publice si ofera diverse informatii, ajutoare pentru batrani sau solicita schimbarea unei bancnote de valoare mare in bancnote cu valoare mai mica. Daca sunteti contactati de persoane care se recomanda ca fiind politisti, procurori sau avocati, care va cer sa le trimiteti bani pentru ca ar fi produs un accident de circulatie sau au fost victimele unui accident, sa nu cedati tentatiei de moment de a le indeplini solicitarile.

acum 51 luni (3 Apr 2016)

Escrocii se dau drept vanzatori ambulanti si ofera diverse bunuri spre vanzare (paturi, articole de imbracaminte), vin cu pomana, solicita achizitionarea unor produse obtinute in gospodaria proprie, in baza unor anunturi existente la poarta satenilor (vanzare bauturi alcoolice, lapte, branzeturi, oua), pretind ca sunt reprezentanti ai unor institutii publice si ofera diverse informatii, ajutoare pentru batrani sau solicita schimbarea unei bancnote de valoare mare in bancnote cu valoare mai mica.

De fapt, este doar un pretext, pentru ca infractorii vor doar sa le distraga atentia victimelor si sa patrunda in locuinta acestora, de unde sa le sustraga banii sau bunurile de valoare.

Infractorii urmaresc in primul rand sa descopere unde isi tine banii potentiala victima si actioneaza de regula in grup. Exista si situatii cand victima este trimisa sa aduca diverse bunuri din casa, insa de regula este rugata sa schimbe bancnote de valoare mare in bancnote cu valoare mai mica, iar furtul este comis in acele momente. Practic, infractorii urmaresc sa faca bani cu un risc minim de a fi prinsi, iar din acest motiv batranii si locuitorii din mediul rural sunt tintele lor predilecte.

Cum sa nu ajungeti in postura de victima a unei escrocherii

Pentru a nu cadea in plasa infractorilor, este esential sa nu primiti persoane straine in curtea sau locuinta dumneavoastra. Daca este necesar sa platiti pentru un serviciu sau un bun, trebuie sa le puneti in vedere persoanelor straine sa astepte la usa sau la poarta, iar acestea sa fie incuiate.

Sub nicio forma sa nu oferiti informatii in legatura cu sumele de bani pe care le detineti, lucru valabil si in cazul bijuteriilor, depozitelor sau conturilor bancare, in special cand vi se solicita aceste detalii prin telefon si indiferent cum se recomanda cei care le solicita. De asemenea, nu cadeti in plasa infractorilor care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro