Cele mai contagioase boli - cum ne ferim de ele. Locurile perfect curate care pot ascunde bacterii teribile

Cele mai contagioase boli - cum ne ferim de ele. Locurile perfect curate care pot ascunde bacterii teribile

Virusul este foarte contagios, afecteaza in general copiii si se transmite se transmite pe cale respiratorie , prin obiectele contaminate si prin curentii de aer, de aici vine numele de varsat de vant ", explica medicul epidemiolog. o Pastrarea unei igiene corporale riguroase cu spalarea mainilor tot timpul, mai ales dupa suflarea nasului si venirea in contact cu persoane bolnave o Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave o Evitarea automedicatiei, si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor simptome de gripa, raceala sau infectii respiratorii superioare.

acum 45 luni (14 Mar 2016)

In aceasta perioada, mai ales o vizita pe la medicul de familie, si un set de analize pot fi binevenite daca stam sa analizam faptul ca primavara, datorita schimbarilor bruste de tempetarura si a vremii schimbatoare bacteriile se inmultesc rapid. Cand are o astfel de infectie, copilul , dar si adultul, are febra, tuseste, are o stare generala proasta, acuza dureri la inghitire. Acest tip de transmitere necesita un contact strans cu persoana infectata si va avea loc, de obicei, intre membrii aceleiasi familii sau intre prietenii apropiati sau colegi. Se mai pot transmit prin contact indirect si aici ma refer la faptul ca ne putem infecta si ca urmare a contactului cu o suprafata contaminata sau prin mainile murdare. Unele microorganisme sunt capabile sa supravietuiasca pe suprafete, o perioada destul de lunga de timp", explica Lidia Tamas, medic primar epidemiolog.

In cazul virozelor respiratorii actioneaza sute de virusuri si simptomele sunt moderate: stranut, scurgeri nazale, tuse productiva, lacrimare, durere de gat, febra moderata, durere de cap. Dimpotriva, gripa propriu-zisa se manifesta prin simptome severe: frisoane, febra 39-40 de grade, dureri de cap, tuse seaca rebela, rinita, stare generala alterata. Virozele respiratorii sunt in proportie de 90% de origine virala si nu raspund la tratament antibiotic. Administrarea abuziva de antibiotice nu face altceva decat sa creeze in timp rezistenta la acest tip de medicamente, iar daca vreodata organismul se confrunta cu suprainfectii bacteriene, antibioticele nu isi mai ating scopul. Automedicatia, in special antibioticele, dauneaza frecvent sanatatii si este o problema care se manifesta in orice perioada a anului, dar care ia amploare mai mare in anotimpul rece, o data cu cresterea incidentei virozelor respiratorii. Daca sunt administrate necorespunzator, antibioticele pot crea o serie de probleme, ca de exemplu, alergii, diaree, afectiuni gastro-intestinale, infectii fungice. "Simptomele de la debutu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro