Cele mai ciudate superstitii romanesti legate de mancarimile corpului. Semnul ca va trebui sa mergi la nunta

Cele mai ciudate superstitii romanesti legate de mancarimile corpului. Semnul ca va trebui sa mergi la nunta

Daca te mananca nasul pe dinafara atunci ai noroc, in schimb daca te scarpini in nas urmeaza sa ai parte de ghinion sau de o cearta. De ce credem in superstitii Faptul ca ne incredem in superstitii este explicat pe de o parte de traditie, dar si de un mecanism de aparare explicat de psihologi.

acum 54 luni (6 Nov 2016)

Cele mai multe superstitii sunt legate de mancarimi ale zonei fetei. De exemplu daca te mananca sau se zbate ochiul stang vezi pe cineva. Daca senzatia este la ochiul drept atunci poti avea ghinion. De asemenea daca te mananca sau se inrosesc urechile atunci sigur de vorbeste cineva de rau. In plus daca urechea iti mai si tiuie atunci sigur este injurat.

O alta superstitie cunoscuta este aceea ca atunci cand te mananca in ureche vine ploaia. Daca te mananca nasul pe dinafara atunci ai noroc, in schimb daca te scarpini in nas urmeaza sa ai parte de ghinion sau de o cearta.

Superstitii pentru tot corpul

Nici restul corpului nu este scutit de tot felul de superstitii. Cel mai rau este atunci cand te scarpini pe gat dearece ar fi semn de boala. De asemenea, daca te mananca umarul stang vei fi nefericit. In schimb, daca te scarpini la umarul drept atunci vei primi bani. La fel este si cu palmele: mancarimi in palma stanga inseamna ca iei bani, in schimb daca te scarpini in palma dreapta dai bani. Daca este cotul drept, este motiv de bucurie si un semn ca veti face dragoste. O alta superstitie ciudata este legata de burta. In schimb, daca aveti mancarimi pe spate feriti-va de o deceptie. Daca mancarimea este la genunchiul stang primeste vesti proaste, daca este la dreptul primesti vesti bune. Daca ai mancarimi la glezna mergi la o nunta sau primesti bani, iar cand te mananca in talpa urmeaza sa pleci in casatorie. Daca in schimb te mananca partea dorsala atunci inseamna ca urmeaza sa te impaci cu cineva.

De ce credem in superstitii

Faptul ca ne incredem in superstitii este explicat pe de o parte de traditie, dar si de un mecanism de aparare explicat de psihologi. Daca ai ghinion spui: Pai vezi stiam eu de ce ma mananca. Este mai simplu sa gasesti o scuza, sa dai vina pe ceva din exterior decat sa crezi ca tu singur este vinovat si tu esti singurul care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro