Cele mai ciudate muzee din lume: de la cel al relatiilor esuate la cel subacvatic

Cele mai ciudate muzee din lume: de la cel al relatiilor esuate la cel subacvatic

Si nu neaparat prin exponatele sale, care sunt lucrari de arta din cele mai vechi timpuri pana in vremurile noastre, ci mai degraba prin felul in care arata cladirea care gazduieste muzeul. Muzeul Subacvatic de Arta din Cancun, Mexic (Museo Subacuatico de Arte), poate fi trecut usor la capitolul "ciudatenii muzeistice", intrucat, dupa cum il arata si numele, poate fi vizitat doar de cei care sunt amatori de scufundari in apa.

acum 111 luni (15 Apr 2015)

Intr-un clasament al celor mai ciudate muzee cu siguranta printre primele se afla cel al "relatiilor distruse", asa-numitul "Museum of Broken Relationships", care functioneaza intr-o casa din Zagreb, Croatia. Aici sunt expuse obiecte din timpul unor relatii care s-au sfarsit prost (foto jos), dar se gasesc si marturisiri video ale celor care au suferit in urma despartirilor.

De asemenea, unul dintre obiecte este un topor pe care o tanara l-a folosit pentru a-i face praf mobila iubitului care a parasit-o. Si nu neaparat prin exponatele sale, care sunt lucrari de arta din cele mai vechi timpuri pana in vremurile noastre, ci mai degraba prin felul in care arata cladirea care gazduieste muzeul.

Muzeul "Artei Proaste", asa cum s-ar traduce "Museum of Bad Art" din Somerville, Massachusets, ascunde in el (si bine face) cele mai urate si mai nereusite lucrari artistice, picturi pe care si un copil de opt ani le-ar putea cataloga drept esecuri. Kitsch-ul lucrarilor muzeului este omniprezent, iar slaba pregatire a pictorilor nu duce nici macar catre arta naiva, ci mai degraba spre niste lucrari pe care nici cea mai iubitoare mama nu le-ar agata pe perete daca odrasla ar picta intr-un asemenea fel.

Muzeul frezei de recrut a lui Elvis Presley

Oricat de ciudat ar parea, in locul unde regele rock'n'roll-ului si-a satisfacut stagiul militar a fost amenajat un muzeu care ii comemoreaza freza de la incorporare. In acest sens, la baza militara din Fort Chaffee se pot vedea exponate care amintesc de perioada de militarie a "regelui".

Muzeul Subacvatic de Arta din Cancun, Mexic (Museo Subacuatico de Arte), poate fi trecut usor la capitolul "ciudatenii muzeistice", intrucat, dupa cum il arata si numele, poate fi vizitat doar de cei care sunt amatori de scufundari in apa. Mai multi sculptori si-au "aruncat" in ocean lucrarile, iar acestea au fost deja invadate de veget... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro