Cele mai ciudate lucruri despre olteni

Cele mai ciudate lucruri despre olteni

Locuitorii orasului au povestit ca la "Crucea de Piatra", se strangeau prostituatele, iar la "Trenul Pierdut" toata lumea bea pana uita de drum. Crucea de Piatra locul de intalnire al prostituatelor Oltenii se contrazic intre ei cand vine vorba de cruce de piatra din coltul pietii din cartierul Valea Rosie. Eu am auzit intamplator de acest punct de reper si am mers odata acolo", a mai declarat Ilie Tica, de 84 de ani, din Craiova.

acum 112 luni (10 Mar 2015)

Locuitorii orasului au povestit ca la "Crucea de Piatra", se strangeau prostituatele, iar la "Trenul Pierdut" toata lumea bea pana uita de drum. Oltenii recunosc ca in momentul de fata mai sunt putine persoane care se folosesc de aceste repere pentru a-si da intalnire. Punctele legendare ale Baniei mai exista, insa tinerii din ziua de astazi nu stiu unde sunt situate cu exactitate.

"Povestea legendelor din Craiova a fost transmisa prin viu grai, din generatie in generatie, pana inainte de Revolutie. De la un pahar de bautura ajungeam sa consumam o sticla, iar astfel toata lumea stia ca acolo se bea pana dimineata. Noi nu aveam cum sa comunicam unii cu altii, asa ca zilnic ne dadeam intalnire in anumite puncte cheie din oras. O carciuma renumita si un punct de intalnire aparte a fost si "Cateaua Lesinata". Ce amintiri am de acolo", a povestit Ilie Tica, de 84 de ani, din Craiova.

Crucea de Piatra locul de intalnire al prostituatelor

Oltenii se contrazic intre ei cand vine vorba de cruce de piatra din coltul pietii din cartierul Valea Rosie. Unii zic ca era locul de intalnire al prostituatelor, iar altii povestesc ca acolo se adunau fetele frumoase. Majoritatea recunosc ca in tinerete au trecut macar odata prin zona pentru a admira doamnele si domnisoarese stranse in jurul Crucii de Piatra. La Crucea de Piatra puteai vede fete frumoase dormice sa castige un ban. Oltencele sunt femei frumoase si stiu tot timpul ce isi doresc de la un barbat. Mergeam la Crucea de Piatra dupa ce bem un paharel", a precizat Nicolae Matei. Si in momentul de fata mai sunt craiovenii care isi dau intalnire la: "Trenul Pierdut", "Crucea de Piatra", "Borcanul cu miere", "La mielul bland", sau "Calul Mort".

La fel de cunoscuta in oras este zona "Borcanul cu miere", astazi este o intersectie in cartierul Rovine. Dupa Revolutie o dispecera de la o firma de taxi din Craiova i-a intrebat pe soferi pri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro