Cele mai ciudate bancnote din lume. Pe ele apar femei cu sanii la vedere, veverite sau locuintele unor lideri nationali

Cele mai ciudate bancnote din lume. Pe ele apar femei cu sanii la vedere, veverite sau locuintele unor lideri nationali

Cu prilejul redesenarii bancnotei de 100 de dolari, expertii in grafica ai Bancii Federale a Statelor Unite ale Americii au realizat si un interesant top al celor mai non-conformiste (termenul "bizar" a fost evitat din evidente motive de diplomatie) bancnote din lume. Bancnota de 5.000 de tenge din Kazahstan SURSA FOTO Federal Bank of Reserve Interesant este ca aceasta a castigat in 2012 titlul de "bancnota anului", oferit de Societatea Internationala Bancara a Bancnotelor, iar cea de 2.000 de tenge a fost la un pas sa castige acelasi premiu in 2014.

acum 27 luni (27 Mar 2018)

Cu prilejul redesenarii bancnotei de 100 de dolari, expertii in grafica ai Bancii Federale a Statelor Unite ale Americii au realizat si un interesant top al celor mai non-conformiste (termenul "bizar" a fost evitat din evidente motive de diplomatie) bancnote din lume.

Ineditul top a fost castigat de bancnota de 10 dolari care circula in Insulele Cook, din Pacificul de Sud.

Instrumentul de plata este cu circuit inchis, putand fi folosita doar pe teritoriul Insulelor Cook, insa a atras atentia cu designul care in marea majoritate a statelor lumii n-ar permis din motive de reguli morale.

Neobisnuita a fost considerata (la urma urmelor, pe buna dreptate) si hartia de 50 de copeici pusa in circulatie in Belarus in anul 1992, pe care troneaza, mare cat 40% din suprafata, fotografia unei veverite rosii.

Argumentul invocat de Banca Nationala a Belarus a fost acela ca amintitul animal este un adevarat simbol national, fiind considerat de populatie ca aducator de noroc, de prosperitate, de sanatate si de multe alte lucruri bune.

Bancnota de 50 de copeici din Belarus SURSA FOTO Federal Bank of Reserve

De altfel, animalele sunt la mare trecere pe bancotele acestei tari, care nu s-a sfiit sa puna pe bani, de-a lungul istoriei, reprezentari de ursi, lupi si castori.

Si bancnota de 5.000 de tenge (aproximativ 30 de dolari, la cursul oficial) din Kazahstan este considerata neobisnuita din cauza designului foarte complex.

Bancnota de 5.000 de tenge din Kazahstan SURSA FOTO Federal Bank of Reserve

Interesant este ca aceasta a castigat in 2012 titlul de "bancnota anului", oferit de Societatea Internationala Bancara a Bancnotelor, iar cea de 2.000 de tenge a fost la un pas sa castige acelasi premiu in 2014. - de 500 de miliarde de miliarde de dinari. In ciuda numarului incredibil de ze... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro