Cele mai cautate carti de aventuri din toate timpurile

Cele mai cautate carti de aventuri din toate timpurile

Pirati, insule misterioase, calatorii pline de primejdii, pricole la tot pasul, intuneric, vampiri, lupte, sabii, evadari spectaculoase, incercari de toate felurile, alte taramuri, toate fac parte din reteta perfecta, care a strabatut veacurile, creand cele mai frumoase romane de aventuri care s-au scris vreodata. Sute de romane de aventuri au fost scrise de-a lungul secolelor, cele mai multe au succes si astazi, pentru ca nevoia de poveste si placerea de a evada in tinuturi imaginare e veche, dar mereu noua, pentru ca oamenii adora sa se lase purtati, sa se teama, sa traiasca misterul si sa fie eroi, chiar si de la distanta. Publicat intai in foileton, timp de mai bine de un an, din primavara anului 1869 si pana pe 20 iunie 1870, romanul, care anticipeaza tehnologia submarinului si care il are in centru pe legendarul Capitan Nemo ce-si va continua aventurile in "Insula misterioasa", propune cu totul alt timp de aventura decat era obisnuit publicul vremii.

acum 55 luni (21 Jul 2015)

Pirati, insule misterioase, calatorii pline de primejdii, pricole la tot pasul, intuneric, vampiri, lupte, sabii, evadari spectaculoase, incercari de toate felurile, alte taramuri, toate fac parte din reteta perfecta, care a strabatut veacurile, creand cele mai frumoase romane de aventuri care s-au scris vreodata. Adrenalina este ingredientul numarul unu, iar suspansul care infloreste la fiecare pagina a facut ca, de-a lungul timpului, aventura sa fie unul dintre genurile cele mai indragite de publicul larg, cu atat mai mult cu cat cuvatul "aventura" ascunde multe si variate sensuri, care se schimba si se nuanteaza cu fiecare epoca si cu fiecare moda.

Sute de romane de aventuri au fost scrise de-a lungul secolelor, cele mai multe au succes si astazi, pentru ca nevoia de poveste si placerea de a evada in tinuturi imaginare e veche, dar mereu noua, pentru ca oamenii adora sa se lase purtati, sa se teama, sa traiasca misterul si sa fie eroi, chiar si de la distanta. Iar unele dintre ele, desi concepute acum cateva sute de ani, raman si azi, in zorii mileniului III, unele dintre cele mai iubite povesti, care nu mor si nici nu imbatranesc. De la aventurile cu muschetarii lui Alexandre Dumas la povestile lui Jules Verne, care se dovedesc azi vizionare, si la cele ale lui Mark Twain, eroul copilariilor, pana la aventurile unei lumi noi, precum cele din "Urzeala tronurilor" de George R.R.

Zece romane de aventuri, in diversele nuante ale termenului, a caror istorie se intinde pe ultimele doua sute de ani, raman cele mai iubite, mai citite si mai cautate carti din toate timpurile. Unul dintre cel mai frumoase romane care s-au scris vreodata, ecranizat cu mare succes de mai multe ori, "Cei trei muschetari" a fost publicat in foileton in anul 1844. Cele patru personaje create de Dumas au ramas printre cele mai cunoscute din istoria literaturii: Athos, Porthos, Aramis si D'Artagnan infrunta timpul, iar cavalerismul lor si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro