Cele mai bune retete de orez fara carne. Cum se prepara pilaful calugaresc

Cele mai bune retete de orez fara carne. Cum se prepara pilaful calugaresc

Pentru inceput este nevoie de doua cani cu orez, eventual integral, doua cepe, 50 de grame de seminte de susan, un compot de ananas si o lingura de sos de soia. In acest moment, orezul se poate lua de pe foc, se adauga o lingurita de sos de soia, semintele de susan si compotul de ananas si se amesteca, dupa care se poate baga in cuptor timp de 10-15 minute.

acum 56 luni (29 May 2018)

Asociat sau nu cu carnea, orezul sta la baza multor preparate delicioase, de la cele mai banale pana la retetele secrete utilizate in marile lanturi de restaurante. Ca ingrediente, este nevoie in primul rand de o ceasca mica de orez, o ceapa, un ardei mic, un morcov, o felie de telina, o rosie si 200 de grame de ciuperci mici, plus sare, piper si patrunjel. Se adauga apoi orezul, nu inainte de a-l spala bine, se caleste cateva minute alaturi de legume, dupa care se adauga si rosia taiata. Se toarna deasupra trei sau patru cesti de apa si se lasa sa fiarba la foc mic nu mai putin de o jumatate de ora si nu mai mult de 45 de minute. Apoi, se scoate pilaful si se pune la cuptor, timp de 15-20 de minute, dupa care poate fi servit. Pentru inceput este nevoie de doua cani cu orez, eventual integral, doua cepe, 50 de grame de seminte de susan, un compot de ananas si o lingura de sos de soia. Apoi, se adauga orezul si se toarna cinci sau sase cani de apa si se lasa la fiert pana cand apa scade. In acest moment, orezul se poate lua de pe foc, se adauga o lingurita de sos de soia, semintele de susan si compotul de ananas si se amesteca, dupa care se poate baga in cuptor timp de 10-15 minute. Orez cu stevie Pentru aceasta mancare este nevoie de o cana cu orez, doua legaturi de stevie proaspata, o lingura de pasta de rosii si o ceapa, plus sare si piper. Prima data se pune la calit ceapa feliata marunt, dupa care se adauga orezul si se lasa si acesta la calit. Intre timp, se spala bine stevia, se taie coditele si se pune pur si simplu peste orez, dupa care se amesteca pana cand se inmoaie frunzele. Apoi, se adauga pasta de rosii si trei sau patru cani de apa fierbinte si se lasa la fiert tot continutul, la foc mic timp de 30-40 de minute, pana cand apa scade. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro