Cele mai bune restaurante din Cluj-Napoca. Unde se bea si se mananca cel mai bine in inima Transilvaniei
Exista o componenta subiectiva care ii apartine strict inspectorului care merge in restaurant, si care tine de experienta sa de viata si cea profesioanla, dar pentru ca topul sa fie cat se poate de obiectiv si corect trebuie luate in calcul criterii profund obiective stabilite si respectate de fiecare data intocmai de catre organismul care alcatuieste topul. Si ca sa poti sa cantaresti cu acceasi masura trebuie sa-i imparti pe categorii, pentru ca o masura poate fi potrivita pentru o categorie, alta pentru o alta categorie, e imposibil sa gasesti un intrument de masura universal pentru ca exista foarte multe restaurante sau localuri unde se poate manca bine".
Cunoscutul chef clujean Adi Hadean explica motivele: "Realizarea unui astfel de clasament presupune o munca profesionista extrem de bine coordonata. Organizarea unui astfel de clasament trebuie sa fie asumata de catre organismul care il realizeaza. Daca e facut de o singura persoana, strict pe baza preferintelor personale, probabil va duce la consecinte neplacute pe de-o parte pentru restaurantul care se afla in clasament, si pe de alta parte pentru potentialul client care se duce sa manance in restaurant, bazandu-se pe preferintele unei singure persoane". Specialistul mai sustine ca "din aceast motiv, un top profesionist se face luand in considerare o multime de criterii studiate si nu alese la intamplare. Exista o componenta subiectiva care ii apartine strict inspectorului care merge in restaurant, si care tine de experienta sa de viata si cea profesioanla, dar pentru ca topul sa fie cat se poate de obiectiv si corect trebuie luate in calcul criterii profund obiective stabilite si respectate de fiecare data intocmai de catre organismul care alcatuieste topul. Si ca sa poti sa cantaresti cu acceasi masura trebuie sa-i imparti pe categorii, pentru ca o masura poate fi potrivita pentru o categorie, alta pentru o alta categorie, e imposibil sa gasesti un intrument de masura universal pentru ca exista foarte multe restaurante sau localuri unde se poate manca bine". Ghidul spune ca o stea inseamna ca mancarea e suficient de buna pentru ca sa te opresti sa mananci, doua stele - restaurantul merita un ocol, iar trei stele - trebuie sa faci eforturi pentru a ajunge acolo. Aceasta este clasificarea din punct de vedere subiectiv, dar traducerea obiectiva a ghidului e mult mai vasta, oameni dintr-o cladire intreaga de birouri lucreaza pentru acest ghid. Pot eu sa fac ghidul lui Hadean si cu siguranta ca se va gasi un segment de public care sa vrea sa manance unde am mancat eu, fie ca se bazeaza pe experienta mea, fie ca sunt curiosi. Daca vrei un ghid care sa conteze macar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro