Cele mai bune filme despre mafie

De la peliculele "Scarface" si "The Untouchables/Incoruptibilii", la "The Departed/Cartita" si "Public Enemies/Inamicii publici", mafia a reusit sa cucereasca atat Hollywood-ul, cat si publicul, care a sorbit din priviri unele dintre cele mai "savuroase impuscaturi", crime si efecte speciale. Inspirate, de cele mai multe ori, din viata reala, cum este cazul peliculei "Public Enemies/Inamicii Publici", care-l are in rolul principal pe Johnny Depp, un american care, impreuna cu banda sa, a jefuit peste 20 de banci si patru statii de politie, filmele despre mafie au facut mereu deliciul publicului pasionat de aceasta lume intunecata si foarte periculoasa. Regizat de Brian de Palma si scris de Oliver Stone, "Scarface" a intrat in istorie si prin faptul ca este unul din putinele filme nominalizate atat la Globurile de Aur (Cel mai bun actor intr-un rol principal, Cel mai bun actor intr-un rol secundar, Cea mai buna muzica), cat si la Zmeura de Aur (Cel mai prost regizor). Insa, impreuna cu banda sa, el a jefuit peste 20 de banci si patru statii de politie si cu toate ca a fost prins de FBI, a evadat din inchisoare de doua ori.

acum 107 luni (18 May 2015)

De la peliculele "Scarface" si "The Untouchables/Incoruptibilii", la "The Departed/Cartita" si "Public Enemies/Inamicii publici", mafia a reusit sa cucereasca atat Hollywood-ul, cat si publicul, care a sorbit din priviri unele dintre cele mai "savuroase impuscaturi", crime si efecte speciale.

Inspirate, de cele mai multe ori, din viata reala, cum este cazul peliculei "Public Enemies/Inamicii Publici", care-l are in rolul principal pe Johnny Depp, un american care, impreuna cu banda sa, a jefuit peste 20 de banci si patru statii de politie, filmele despre mafie au facut mereu deliciul publicului pasionat de aceasta lume intunecata si foarte periculoasa.

"Adevarul" va reda in continuare zece dintre cele mai bune filme despre mafie realizate vreodata: Cele mai bune filme despre mafie: "The Godfather/Nasul" (Francis Ford Coppola, 1972)

Inspirat de romanul scriitorului Mario Puzo, "The Godfather/Nasul" spune povestea grandioasa a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante retele mafiote din America. Filmul prezinta o viziune extrem de realista a acestei lumi mai putin accesibile, unde cuvantul dat si promisiunile facute au o valoare capitala, iar onoarea este la mare pret. In momentul in care viata lui Don Corleono este pusa in pericol, copiii sai nu mai pot sa stea deoparte, fiind antrenati si ei in acest joc extrem de riscant al luptelor intre clanurile mafiote din SUA. Henry Hill (Ray Liotta) este un gangster de mana a doua care ia parte la o spargere impreuna cu Jimmy Conway (Robert de Niro) si Tommy De Vito (Joe Pesci). Conform cinemagia.ro, filmul nu este moralizator si nu incearca sa prezinte personajele bune vis-a-vis de cele negative, ci doreste sa surprinda, de fapt, o stare cat se poate de reala. Conform cartii lui Pillegi, prietenii din viata reala a lui Hill au fost Jimmy "The Gent" Burke, autorul jafului din Lufthansa, care a avut loc in 1978 in SU... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro