Cele mai bune diete in 2015: DASH, TLC si Mayo Clinic, in top trei cele mai eficiente cure de slabire

Cele mai bune diete in 2015: DASH, TLC si Mayo Clinic, in top trei cele mai eficiente cure de slabire

Dieta DASH ramane cea mai buna dieta de slabit, adjudecadu-si primul loc in topul celor mai bune diete pentru al cincilea an consecutiv, potrivit publicatiei US News & World Report. Aceasta desemnare a fost facuta de un grup format din peste 20 de experti in nutritie, diabet, sanatatea inimii, comportament uman si scaderea in greutate, care a evaluat cele mai populare diete in functie de siguranta si eficienta regimului alimentar in ceea ce priveste scaderea in greutate, prevenirea diabetului si a bolilor de inima, precum si de usurinta cu care poate fi urmat. Dieta, saraca in calorii, este similara regimului tinut de participantii la emisiune si se bazeaza pe piramida 4-3-2-1 (patru portii de fructe si legume, trei portii de proteine, doua de cereale integrale si una extra).

acum 98 luni (8 Jan 2015)

Dieta DASH ramane cea mai buna dieta de slabit, adjudecadu-si primul loc in topul celor mai bune diete pentru al cincilea an consecutiv, potrivit publicatiei US News & World Report.

Aceasta desemnare a fost facuta de un grup format din peste 20 de experti in nutritie, diabet, sanatatea inimii, comportament uman si scaderea in greutate, care a evaluat cele mai populare diete in functie de siguranta si eficienta regimului alimentar in ceea ce priveste scaderea in greutate, prevenirea diabetului si a bolilor de inima, precum si de usurinta cu care poate fi urmat.

In functie de toate aceste criterii, fiecare dieta a primit un punctaj de la 0 la 5. Este vorba, asa cum ii spune si numele, de un regim alimentar conceput de medicii americani pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Dieta TLC (4 din 5) se numara printre cele mai bune diete in 2015

TLC este acronimul de la "Therapeutic Lifestyle Changes", adica "schimbari terapeutice ale stilului de viata". Pe a doua pozitie in top 10 cele mai bune diete in 2015, TLC consta intr-un plan nutritional punctual conceput de Institutul National de Sanatate din SUA. Are la baza principii de consum alimentar care vizeaza reducerea aportului de colesterol. In fapt,TLC nu este o dieta in sensul general, ci un stil alimentar de drum lung, avand ca urmari schimbarea metabolismului si a calitatii vietii. Unul dintre expertii care au realizat clasamentul a descris-o ca fiind "o dieta foarte sanatoasa, completa si sigura", dar care cere o abordare "do-it-yourself", comparativ cu alte diete comerciale care ofera indicatii clare si precise. Dieta Mayo Clinic (3,9 din 5)

FOTO healthbeckon.com

Aceasta dieta, a carei nume complet este "Piramida Greutatii Sanatoase Mayo Clinic", este conceputa de medicii Clinicii Mayo avand ca scop transformarea alimentatiei sanatoase intr-un obicei pe termen lung. Aceasta a obtinut punct... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro