Cele mai bune chiftele fara carne: reteta unui fel de mancare simplu si ieftin

Cele mai bune chiftele fara carne: reteta unui fel de mancare simplu si ieftin

Uica Mihai, cunoscut bucatar din Banat, ne-a dezvaluit o reteta simpla, pe care o puteti pregati fara mari cheltuieli si care va pune pe masa niste chiftele din cartofi pe care nu le dati nici pe cea mai buna carne din lume: "Iei o kila buna de cartofi si o imparti drept in doua.

acum 81 luni (20 Feb 2017)

Uica Mihai, cunoscut bucatar din Banat, ne-a dezvaluit o reteta simpla, pe care o puteti pregati fara mari cheltuieli si care va pune pe masa niste chiftele din cartofi pe care nu le dati nici pe cea mai buna carne din lume:

"Iei o kila buna de cartofi si o imparti drept in doua. Si atunci amesteci pireul cu razatura, mai pui un ou crud, o mana buna de marat tocat marunt, doi catei de usturoi batuti in mojar, mai dregi cu sare, piper, si nitica boia, cat sa iei in varful degetelor. Si aluatul acesta framantat se mai leaga cu cateva linguri de faina alba si doar un strop de apa calduta.

Si iaca, faci niste chiftele micute si latite in palma si le prajesti in ulei fierbinte. Si se mananca alaturi de o mazare numai incropita cu ulei ceapa si sos alb, ori langa niste frunze de loboda dinstuite in ulei cu rosii date pe razatoare si usturoi pisat. Dar cele mai bune sunt ele reci, a doua zi sa le ungi cu nitica maioneza iutita cu mustar si cu o salata de castraveti." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro