Cele mai bune actiuni de cumparat in 2015. Companiile energetice, profit aproape garantat

Cele mai bune actiuni de cumparat in 2015. Companiile energetice, profit aproape garantat

"E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilitati listate din lume dupa venituri, care a fost serios afectata de o serie de evenimente negative din industria energetica, insa desfasoara programe robuste de adaptare la noul mediu si are sanse bune de redresare", scria Tradeville in raport. Romgaz a anuntat recent acordarea de dividende in cuantum de 85% din profitul net de 1,4 miliarde de lei, astfel ca cine a pariat pe compania nationala de gaze imparte acum o sump de 1,2 miliarde de lei cu statul si ceilalti actionari. De asemenea, Fondul Proprietatea doreste sa se listeze la Londra, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat miercuri proiectul de regulament care permite listarea actiunilor tranzactionate la bursa in Romania pe o piata dintr-un alt stat UE prin intermediul titlurilor de interes, instrument financiar pe care Fondul Proprietatea l-a preferat initial certificatelor de depozit (GDR) pentru listarea secundara la Londra. De asemenea, Google, cunoscut pentru motorul de cautare cu acelasi nume, sistemul de operare Android, ochelarii interactivi, masinile fara sofer si casele inteligente, are perspectiva unei reveniri de peste 10% pana la maximul atins recent, de 610 dolari pe actiune, mai noteaza compania de brokeraj.

acum 80 luni (9 Apr 2015)

Dividendele foarte ridicate oferite de catre companiile romanesti, dar si dobanzile scazute la depozitele bancare, au facut plasamentele in actiuni o alternativa pentru investitii. Spre deosebire de depozitele bancare, care sunt garantate pana la 100.000 de euro, o investitie in actiuni tranzactionate pe bursa nu prezinta nicio siguranta. In cazul declansarii unor probleme financiare grave la nivel mondial, ca in 2008, actiunile companiilor pot scadea puternic, acestea fiind influentate de foarte multi factori, de la razboaie pana la proiecte legislative sau simple zvonuri. "Dividendele foarte ridicate oferite de o serie de companii romanesti prin comparatie cu companiile din Vest, dar si cu dobanzile depozitelor bancare sau ale obligatiunilor guvernamentale, reprezinta principalul punct de atractie al pietei locale in 2015 si in viitor. Alte argumente puternice pentru a investi pe aceasta piata sunt posibila includere a BVB in categoria pietelor emergente, programul de relaxare cantitativa (QE) al Bancii Centrale Europene (BCE), preturile rezonabile ale companiilor listate si o economie locala care avanseaza semnificativ mai bine decat media UE", arata compania de brokeraj Tradeville, intr-un raport emis in luna februarie. Transelectrica si Transgaz, monopoluri cu venit reglementat Monopolurile cu profit garantat sunt printre cele mai logice alegeri, motiv pentru care aici puteti gasi si cele mai bune actiuni de cumparat in 2015. Acestea au venit reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE), iar cele doua au propus actionarilor acordarea unor dividende frumusele. reprezentand 75% din profitul net de 370 de milioane de lei, cumuland, astfel 205 milioane de lei. In cazul Transgaz, compania doreste sa aloce actionarilor 51% din profitul de 502 milioane de lei, respectiv 256 de milioane de lei.

"Pentru Transelectrica se profileaza un randament brut al dividendului de aproape 13% la ultimul pret de inchidere, iar pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro