Cele mai ascunse ganduri ale copilului tau. Ce ii spune medicului si nu va avea curajul sa-ti destainuie niciodata

Cele mai ascunse ganduri ale copilului tau. Ce ii spune medicului si nu va avea curajul sa-ti destainuie niciodata

Generatiile de astazi evolueaza mai rapid, cresc mai repede, se maturizeaza inainte de vreme. In anul de gratie 2015, cand copiii primesc de la parinti cadouri telefoane, tablete si alte aparaturi de ultima generatie care ii cufunda si mai mult intr-o lume virtuala, lipseste tocmai comunicarea interumana, intre copii si parinti. "Faptul ca intr-o discutie libera si relaxata li se explica foarte clar, pe intelesul lor, ce si de ce li se va intampla, si cum sa abordeze acest lucru firesc si normal le inlatura anxietatea care intervine atunci cand se confrunta cu menstruatia.

acum 96 luni (5 Jun 2015)

Generatiile de astazi evolueaza mai rapid, cresc mai repede, se maturizeaza inainte de vreme. Pe timpul bunicii, fetele intrau la varsta "delicata" intre 10 si 14 ani, cand corpul incepea sa li se transforme, iar feminitatea dadea primele semne in organismul copilei. Actualmente, varsta la care incepe sa apara ciclul menstrual la fete este din ce in ce mai scazuta.

"O conditie de natura medicala, mai ales daca se intampla pentru prima oara, sperie. Acel nou care te afecteaza (fizic sau emotional) si , daca nu este explicat corect de la inceput, va avea impact negativ si defectuos asupra dezvoltarii fizice si psihice ulterioare. Dar copiii, in orice etapa de dezvoltare se afla (prescolari, scolari, liceeni), raspund la ARGUMENT", accentueaza dr.

In anul de gratie 2015, cand copiii primesc de la parinti cadouri telefoane, tablete si alte aparaturi de ultima generatie care ii cufunda si mai mult intr-o lume virtuala, lipseste tocmai comunicarea interumana, intre copii si parinti.

"Sa luam, de exemplu, un subiect pe care multi parinti, apoi copiii acestora, il considera tabu, rusinos, de nespus, de ascuns: ciclul menstrual. Este, de altfel, un fenomen firesc, natural, fiziologic prin care trece orice adolescenta la un moment dat. La 7-8 ani, un copil inca deprinde invataturi de baza.

"Aparitia atat de timpurie a menstrei o putem pune pe seama alimentatiei, mult diferita de a predecesorilor nostri. Coroborate cu lipsa de miscare, obezitatea infantila in crestere si medicatia excesiva de la varste fragede (antibiotice, antiinflamatoare etc), acestea ajung sa produca schimbari majore in echilibrul organismului. Astfel avem manifestari ale unor etape fiziologice inainte de vreme, neconstituind insa o regula", explica dr.

Si cum ciclul menstrual oricum se instaleaza in viata unei femei, de ce fetitele sa nu fie informate despre ce se va intampla mai depart... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro