Cele mai agresive cancere de care sufera romanii. Cum pot fi depistate la timp pentru a creste sansele de vindecare

Cele mai agresive cancere de care sufera romanii. Cum pot fi depistate la timp pentru a creste sansele de vindecare

"In fiecare an constatam o crestere a numarului de pacienti diagnosticati cu cancer, printre cele mai frecvente forme de cancer depistate la femei sunt: cancerul la san, cancerul de col uterin, iar la barbati cancerul pulmonar si de prostata. La polul opus se situeaza formele de cancer mai lente si mai putin agresive precum cancerul tiroidian, cancerul la testicule, dar si prostata, insa nici in cazul acestor forme vestile nu sunt incurajatoare pentru ca si aici trebuie ca pacientul sa se prezinte la timp la un control pentru ca sansele de vindecare sa creasca sau sa poata trai mai multi ani, avand o viata cat de cat normala.

acum 83 luni (1 Mar 2016)

Fie ca ne place sau nu sa auzim asta, concluzia medicilor specialisti este de multe ori una singura: ar trebui sa avem mai multa grija de sanatatea noastra.

Este o realitate dura care ne darama de multe ori sufleteste atat pe noi, cat si pe cei apropiati care la aflarea vestii nu stiu cum sa isi explice faptul ca mama, tatal, sora sau fratele nu s-a dus mai repede la un control, cu toate ca avea toate resursele. Din pacate exista si cazuri cand pacientii nu se prezinta la control pentru ca nu sunt bine informatii, provin din medii sociale sarace sau locuiesc in zone greu accesibile si sunt la o varsta inaintata, fara rude si le este greu sa se deplaseze.

"In fiecare an constatam o crestere a numarului de pacienti diagnosticati cu cancer, printre cele mai frecvente forme de cancer depistate la femei sunt: cancerul la san, cancerul de col uterin, iar la barbati cancerul pulmonar si de prostata. Cancerul din pacate nu doare,iar pacientii nu vin la medic decat daca ii doare, insa daca nu ne doare nu inseamna ca nu putem avea o forma de cancer, aici e greseala venim doar in ultimele faza cand deja nu mai exista sanse de vindecare si calitatea vietii scade", explica medicul oncolog Loredana Aracs.

Sansele de vindecare depinde de stadiul in care se afla cancerul, dar si de organismul pacientului. Exista cancere care evolueaza galopant si exista tipuri de cancer care permit pacientului sa traiasca zeci de ani, ba mai mult sa scape definitiv de povara bolii printr-un tratament adecvat. De asemenea, si cancerul la ficat este foarte agresiv si galopant, iar cei care sunt diagnosticati cu aceasta forma trec prin clipe teribile in care nu mai pot manca, sunt mereu obositi, nu au putere, avand mereu stari de greati si voma. Si acest tip de cancer poate fi depistat prin teste de sange si o tomografie computerizata, iar extirparea tumorii in primele faze poate vindeca boala. Pe al treilea loc se situeaza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro