Cele cinci tipuri de gandire care ne accelereaza imbatranirea, dovedite de o laureata a premiului Nobel

Cele cinci tipuri de gandire care ne accelereaza imbatranirea, dovedite de o laureata a premiului Nobel

In esenta, telomerii sunt capetele ce ne protejeaza cromozomii , iar reducerea acestora este asociata cu imbatranirea, mortalitatea, afectiunile si bolile cauzate de varsta. Cercetarile efectuate de Blackburn si Epel au evidentiat ca persoanele care au obtinut un punctaj mai mare la un test prin care a fost masurat nivelul de pesimis au telomeri mai scurti si, totodata, tendinta de a muri mai repede.

acum 69 luni (28 Apr 2017)

In esenta, telomerii sunt capetele ce ne protejeaza cromozomii , iar reducerea acestora este asociata cu imbatranirea, mortalitatea, afectiunile si bolile cauzate de varsta.

Blackburn si Epel, autoarele cartii "The Telomere Effect: A Revolutionary Approach to Living Younger, Healthier and Longer", sustin ca procesul de imbatranire poate fi accelerat sau incetinit si, in unele aspecte, chiar inversat, conclzii la care au ajusn dupa ce, in cadrul experimentelor, au observat ca telomerii se pot prelungi. Cele doua au identificat si cinci astfel de modele de gandire, potrivit The Independent.

"Ostilitatea cinica"

"Ostilitatea cinica" se refera la o combinatie de furie si indoieli frecvente cu privire la posibilitatea de a avea incredere in alte persoane.

Aceasta subliniaza, de asemenea, ca a fost dovedit stiintific faptul ca persoanele care prezinta trasaturi asociate "ostilitatii cinice" sunt mai predispuse la boli cardiovasculare, metabolice si mor la varste mai mici. Cercetarile efectuate de Blackburn si Epel au evidentiat ca persoanele care au obtinut un punctaj mai mare la un test prin care a fost masurat nivelul de pesimis au telomeri mai scurti si, totodata, tendinta de a muri mai repede.

Analizarea obsesiva a problemelor

Procesul de imbatranire este accelerat la persoanele care isi repeta in minte problemele pe care le intampina.

Suprimarea gandurilor si sentimentelor nedorite

Desi inlaturarea gandurilor care provoaca anxietate poate parea o solutie buna pentru a va imbunatati starea de spirit, in realitate lucrurile nu stau deloc asa. In general, cu cat incercati mai mult sa nu va ganditi la un lucru, cu atat mai mult acel lucru va va solicita atentia, generand astfel o cantitate mai mare de stres. Intr-un studiu efectuat de Blackburn si Epel, evitarea sentimentelor si a gandurilo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro