Cel putin o suta morti in urma furtunii tropicale care a lovit sudul Filipine

Cel putin o suta morti in urma furtunii tropicale care a lovit sudul Filipine

Furtuna Tembin a provocat inundatii si alunecari de teren importante in mai multe parti ale insulei Mindanao, cea mai sudica a statului Filipine. Oficiali au declarat ca in Lanao del Norte au fost inregistrate cel putin 62 de decese, alte 46, in Zamboanga del Norte, si 18, in Lanao del Sur.

acum 63 luni (23 Dec 2017)

Furtuna Tembin a provocat inundatii si alunecari de teren importante in mai multe parti ale insulei Mindanao, cea mai sudica a statului Filipine.

Doua dintre cele mai afectate localitati sunt Tubod si Piagapo, unde mai multe case au fost ingropate. Tembin, cu rafale de vant care au ajuns la 80 km/ora, a trecut de insula Mondanao si se indreapta spre sudul Palawan continuandu-si traiectoria vestica. Oficiali au declarat ca in Lanao del Norte au fost inregistrate cel putin 62 de decese, alte 46, in Zamboanga del Norte, si 18, in Lanao del Sur. "Raul a crescut si cele mai multe dintre case au fost luate de apa. Orasul nu mai este acolo", a spus un purtator de cuvant, precizand ca voluntarii sapa in noroi pentru a incerca sa recupereze trupuri in satul Dalama. Un alt oficial a declarat pentru AFP ca 10 oameni au murit in orasul Piagapo, la 10 km est de Tubod. Cei mai multi morti au fost inregistrati in orasele Sibuco si Salug. Caderea liniilor de cuminicatii si a alimentarii cu energie electrica ingreuneaza eforturile de salvare. Regiunea inca se reface dupa taifunul Haiyan, care, in 2013, a omorat 5.000 de oameni si a afectat milioane. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro