Cel putin doi morti in urma protestelor antiguvernamentale din Venezuela

Cel putin doi morti in urma protestelor antiguvernamentale din Venezuela

Cateva zeci de mii de persoane au iesit miercuri pe strazile din Venezuela pentru a cere o noua serie de alegeri prezidentiale precum si eliberarea din inchisoare a politicienilor din opozitie.

acum 69 luni (20 Apr 2017)

Cateva zeci de mii de persoane au iesit miercuri pe strazile din Venezuela pentru a cere o noua serie de alegeri prezidentiale precum si eliberarea din inchisoare a politicienilor din opozitie. Acesta a mai declarat ca peste 30 de persoane au fost arestate, in timp ce un alt grup de oameni, suporteri ai guvernului, tin un mars in Caracas. Desi detine cea mai mare rezerva din lume de petrol, Venezuela are de mai multi ani probleme cu inflatia uriasa, criminalitatea in crestere si o scadere a bunurilor de baza. Protestele, cele mai mari din ultimii trei ani, au loc in toata tara si pun presiune asupra presedintelui de a negocia cu opozitia si de a gasi o solutie pentru a scoate Venezuela din criza financiara. Urmatoarele alegeri sunt asteptate a avea loc in 2019, insa opozitia e de parere ca Venezuela e la un pas de dezastru, analistii spunand ca se asteapta ca inflatia sa depaseasca anul acesta 700%.Ultima criza a fost starnita luna trecuta de Curtea Suprema care a decis sa preia in mod oficial puterea din parlament care era controlata de catre opozitie.

In prezent, protestele din Venezuela dureaza de mai multe saptamani, in urma confruntarilor dintre manifestanti si fortele de ordine rezultand cel putin sapte morti si mai multi raniti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro