Cel putin 38 de morti si 100 de raniti intr-un atentat in estul Pakistanului

Cel putin 38 de morti si 100 de raniti intr-un atentat in estul Pakistanului

Cel putin 72 de persoane, dintre care 30 de copii, au fost ucise si alte aproximativ 340 ranite in atentatul de duminica din Lahore, potrivit ultimului bilant furnizat de Politia pakistaneza, care a confirmat ca un kamikaze s-a aruncat in aer in parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal. In imaginile transmise de presa locala puteau fi vazuti copii si femei tipand si plangand si reprezentanti ai echipelor de interventie, politisti si simpli trecatori carand raniti spre ambulante si spre masini private.

acum 92 luni (27 Mar 2016)

Cel putin 72 de persoane, dintre care 30 de copii, au fost ucise si alte aproximativ 340 ranite in atentatul de duminica din Lahore, potrivit ultimului bilant furnizat de Politia pakistaneza, care a confirmat ca un kamikaze s-a aruncat in aer in parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal. Atentatul sinucigas a fost comis chiar la iesirea din parc si la cativa metri de un loc de joaca pentru copii. In imaginile transmise de presa locala puteau fi vazuti copii si femei tipand si plangand si reprezentanti ai echipelor de interventie, politisti si simpli trecatori carand raniti spre ambulante si spre masini private. "Cand s-a produs explozia, flacarile au fost atat de mari incat au ajuns deasupra copacilor si am vazut trupuri zburand in aer", a relatat Hasan Imran, un locuitor din zona in varsta de 30 de ani. Acesta a fost cel mai sangeros atac comis in Pakistan din decembrie 2014 incoace, cand 134 de copii au fost ucisi la Academia Militara din Peshawar.

"Trebuie sa ii aducem in fata justitiei pe criminalii fratilor, surorilor si copiilor nevinovati si sa nu le mai permitem niciodata acestor bestii sa ne afecteze vietile si libertatea", a scris pe Twitter Asim Bajwa, un purtator de cuvant al Armatei pakistaneze.

In urma atentatului de la Lahore, Guvernul pakistanez va acorda puteri sporite fortelor paramlitare din provinicia Punjab, cea mai bogata si dens populata din Pakistan.

Trupele paramilitare din Punjab vor avea dreptul sa organizeze raiduri si sa interogheze suspecti, asa cum fac de mai bine de doi ani cele din orasul Karachi, in sudul Pakistanului, au precizat mai multe surse militare si guvernamentale.

Pakistanul, un stat cu o populatie de aproape 200 de milioane de locuitori, este lovit adesea de atacuri violente ale talibanilor. In 2014, Pakistanul a lansat o ofensiva impotriva talibanilor si a jihadistilor afiliati acestora in Waziristanul de Nord, incercand sa le distruga bastioanele de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro