Cel putin 14 oameni au murit dupa ce mai multe constructii s-au prabusit din cauza ploii in Kenya

Cel putin 14 oameni au murit dupa ce mai multe constructii s-au prabusit din cauza ploii in Kenya

Imagini transmise de posturile locale de televiziune arata numeroase persoane stranse in cartierul rezidential Huruma, din Nairobi, unde o cladire cu sapte etaje s-a parabusit.

acum 59 luni (30 Apr 2016)

Imagini transmise de posturile locale de televiziune arata numeroase persoane stranse in cartierul rezidential Huruma, din Nairobi, unde o cladire cu sapte etaje s-a parabusit. Cel putin sapte persoane au murit, iar echipele de salvare cauta in continuare supravietuitori.

Cartierul Huruma este o zona saraca, de la marginea Nairobi. Locuitorii spun ca blocul s-a zguduit violente inainte de a se prabusi. Potrivit politiei, cel putin 121 de oameni au fost salvati de sub daramaturi. Nu este clar cate persoane se afla in continuare prinse sub bucatile de beton. "Putem auzi inca voci ale oamenilor care se afla inauntru", a declarat o purtatoare de cuvant a Crucii Rosii, Venant Ndiglia. Ploile abundente au dus la alunecari de teren, iar torentele au daramat case si au acoperit drumuri. Multe dintre cladirile din Kenya nu respecta standardele de constructie. Un sondaj realizat anul trecut a aratat ca peste jumatate dintre constructiile din capitala nu sunt sigure. Insa cererea mare de locuinte a facut ca dezvoltatorii imobiliari sa ignore standardele, pentru a reduce costurile si a-si maximiza profitul. Presedintele Uhuru Kenyatta a ordonat anul trecut un audit, dupa un val de prabusiri de cladiri in tara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro