Cel mai temut camatar al anilor 1990, aproape de libertate. Povestea lui Petru Selaru, romanul care si-a ucis in bataie un datornic, pentru 3.000 de dolari

Ioan Petru Selaru (44 de ani) a fost condamnat la 17 ani de inchisoare pentru o crima savarsita in 2001. In rechizitoriul dosarului in care a fost condamnat la 17 ani de inchisoare, anchetatorii aratau ca Petru Selaru in seara de 4 decembrie 2001, Selaru a sosit cu un taxi si insotit de doi barbati, la locuinta familiei lui Ioan Neag, pentru a-i cere acestuia sa-i restituie suma de 3.000 USD.

acum 32 luni (3 Dec 2017)

Ioan Petru Selaru (44 de ani) a fost condamnat la 17 ani de inchisoare pentru o crima savarsita in 2001. Atunci a ucis in bataie un barbat care ii datora 3.000 de dolari si a fugit imediat din tara.

"Din examinarea cererii, se constata ca detinutul a fost condamnat de catre Tribunalul Hunedoara prin s.p. Instanta considera ca detinutul a constientizat ceea ce a facut si va fi apt sa-si asume responsabilitatea actelor sale, dar nu este inca pregatit pentru a fi liberat conditionat, chiar daca a beneficiat de zilele compensatorii, aspect care nu influenteaza asupra gravitatii pedepsei si cuantumului fractiei ramase de executat. Prin urmare, instanta apreciaza ca petentului i se poate reduce termenul pentru reinnoirea ei, considerand ca a dat dovezi temeinice de indreptare. Asa fiind se va admite in parte cererea condamnatului si se va stabili termen pentru reinnoirea ei la data de 28 februarie 2018", se arata in dosar. "Era cunoscut in municipiul Hunedoara ca o persoana violenta, razbunatoare si care s-a ocupat cu camata, respectiv imprumuturi de bani la diferite persoane cu dobanda mai mare decat dobanda legala", se arata in dosar. Selaru a fost arestat de mai multe ori pana cand, in 4 decembrie 2001, a ucis un barbat si a fugit din tara. Dupa cinci ani in care numele lui a figurat pe lista celor mai cautati infractori romani, a fost retinut de autoritatile spaniole in vederea extradarii la data de 9 septembrie 2006, fiind predat autoritatilor ramane in 30 ianuarie 2007.

In rechizitoriul dosarului in care a fost condamnat la 17 ani de inchisoare, anchetatorii aratau ca Petru Selaru in seara de 4 decembrie 2001, Selaru a sosit cu un taxi si insotit de doi barbati, la locuinta familiei lui Ioan Neag, pentru a-i cere acestuia sa-i restituie suma de 3.000 USD. Deoarece Neag nu avea bani, motivand ca o sa-i restituie doar in data de 21.12.2001, inculpatul l-a luat la bataie, lovindu-l cu pumnii si cu picioarele pan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro