Cel mai sanatos mod de a consuma broccoli, usturoi sau mustar
Iata cum se mananca in mod corect si beneficiind de cat mai multi nutrienti cateva dintre alimentele cel mai des consumate: Cartofii Beneficiile oferite de cartofi difera in functie de preparare. Merele si perele Oamenii de stiinta au demonstrat ca merele si perele at trebui consumate atunci cand sunt extrem de bine coapte, pentru ca atunci contin mai multi oxidanti activi.
Kritstin Kirkpatrick, o nutritionista americana, precizeaza, potrivit "Huffington Post", ca exista numerosi factori care influenteaza cantitatea de nutrienti din alimentele pe care le consumam. Iata cum se mananca in mod corect si beneficiind de cat mai multi nutrienti cateva dintre alimentele cel mai des consumate: Cartofii Beneficiile oferite de cartofi difera in functie de preparare. Conform cercetariilor, cartofii violeti sunt cei mai buni pentru sanatate, pentru ca scad tensiunea arteriala si reduc riscul de cancer. Mai mult decat atat, un studiu realizat in 2014 a demonstrat ca acest soi de cartofi contine o cantitate mai mare de polifenol, un antioxidant care protejeaza impotriva unor boli comune si impiedica imbatranirea pielii. Ceaiul Mai multe cercetari au demonstrat ca daca adaugi lapte in ceai, in stilul britanicilor, bautura isi pierde din beneficiile pe care aceasta le are asupra sistemului cardiovascular. Usturoiul Studiile arata ca daca zdrobim usturoiul si-l lasam cel putin zece minute in acea forma inainte de a-l pune in mancare, se va elibera o enzima numita allicin, care reduce riscul de boli cardiovasculare. Sosul din salate Foarte multe cercetari au demonstrat ca beneficiile sosurilor din salate nu sunt de dat la o parte: acestea ne induc senzatia de satietate si ajuta la absortia nutrientilor din salata. Merele si perele Oamenii de stiinta au demonstrat ca merele si perele at trebui consumate atunci cand sunt extrem de bine coapte, pentru ca atunci contin mai multi oxidanti activi. Broccoli Broccoli este unul din cele mai sanatoase alimente, avand efecte pozitive in prevenirea anumitor tipuri de cancer, insa modul de preparare al acestuia face diferenta. Un studiu realizat in 2008 a demonstrat ca broccoli isi pastreaza calitatile intacte doar daca este gatit la aburi si ca fierberea si prajirea sunt cele mai proaste metode de a-l gati. Un alt studiu realizat in 2012 a demonstrat ca mancarurile picante servite cu broccoli intaresc efectele aces... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro