Cel mai puternic antioxidant, interzis copiilor. Cum lupta zmeura cu cancerul si reduce riscul unui avort spontan

Cel mai puternic antioxidant, interzis copiilor. Cum lupta zmeura cu cancerul si reduce riscul unui avort spontan

Protejeaza vasele de sange Zmeura este un fruct recomandat in curele de slabire, pentru ca este saraca in calorii si bogata in fibre, care scad nivelul colesterolului si protejeaza vasele de sange de depunerile de grasime. Cercetatorii au identificat numerosi compusi in fructele de padure (zmeura, afine, mure, capsuni) care ajuta la diminuarea riscului unei persoane de a fi afectata de mai multe tipuri de cancer si boli cardiovasculare.

acum 110 luni (15 Jul 2015)

Zmeura contine mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C. Specialistii spun ca fructul este bogat in acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului, inhiba cresterea celulelor canceroase si opreste dezvoltarea anumitor forme de cancer.

De asemenea, zmeura contine antioxidanti puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina si acidul galic.

"Fructele cu grad alergenic crescut in randul copiilor sunt capsunele, kiwi, mure, zmeura, caisele, piersicile, in special fructele cu puf si seminte, dar si cele din categoria citricelor. Aceste fructe nu trebuie introduse in alimentatia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate", spune dr.

Care sunt simptomele si cum se manifesta

Manifestarile alergiei la fructe apar aproape imediat dupa ce copilul a mancat respectivul aliment. Simptomele variaza de la reactii usoare ca iritatii locale (pustule) in zona pe care a atins-o fructul (in zona gurii) pana la reactii moderate ca: urticarie, iritatii ale pielii, diaree, greata, varsaturi, rinita alergica,conjunctivita alergica, crampe abdominale sau stomacale. Aceasta este o reactie grava a organismului la factorul alergenic care implica: umflarea gatului sau limbii, dificultati de respiratie (gafaiala, imposibilitatea de a respira - hipoxie), scaderea tensiunii arteriale etc.

"Tratamentul consta in administrarea de antialergice si antihistaminice, medicamente ce pot fi prescrise numai de medic. Este foarte important un consult de specialitate, pentru ca altfel se pot masca anumite simptome de debut ale unei alergii severe, care poate avea ulterior consecinte grave. In momentul in care acel aliment este din nou consumat, anticorpii ataca alergenul, eliberand histamine si alte substante chimice care pro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro