Cel mai periculos oras din lume: locuitorii ies din casa doar alaturi de garzi de corp, iar un drum la restaurant ii poate costa viata

Cel mai periculos oras din lume: locuitorii ies din casa doar alaturi de garzi de corp, iar un drum la restaurant ii poate costa viata

Studiul a fost realizat de o organizatie din Mexic, Consiliul Cetatenilor, si cuprinde o analiza ampla asupra actelor de violenta si crimelor comise in marile orase, care au peste 300.000 de locuitori. (Un barbat saruta trupul unei rude impuscate mortal/Morga din Caracas, 2012) Astfel, in ultimii ani traficantii de droguri si gruparile de infractori din Columbia au devenit tot mai active in Venezuela. Zonele sarace din oras sunt controlate de bande de infractori, iar armele sunt foarte usor de obtinut.

acum 48 luni (31 Jan 2016)

Studiul a fost realizat de o organizatie din Mexic, Consiliul Cetatenilor, si cuprinde o analiza ampla asupra actelor de violenta si crimelor comise in marile orase, care au peste 300.000 de locuitori.

Orasul s-a aflat pe locul al doilea in top in anii 2013 si 2014, cu peste 100 de omoruri la 100.000 de locuitori. In anul 2015, rata de crime a fost de 119,87 la 100.000 de locuitori. Inmultirea actelor de violenta este strans legata de problemele economice, sociale si de instabilitatea politica. De asemenea, un rol important il au traficul de droguri si instabilitatea provocata de conflictul civil din tara vecina, Columbia.

(Un barbat saruta trupul unei rude impuscate mortal/Morga din Caracas, 2012)

Astfel, in ultimii ani traficantii de droguri si gruparile de infractori din Columbia au devenit tot mai active in Venezuela. Din acest motiv, anul trecut autoritatile din Venezuela au si decis inchiderea frontierei cu tara vecina si expulzarea a mii de columbieni care locuiau ilegal in apropiere de frontiera.

Datele oficiale privind crimele si infractiunile cu violenta comise in Venezuela nu sunt publicate, de aceea estimarile se bazeaza doar pe analizarea tendintelor din trecut, prin urmare situatia reala ar putea fi mult mai grava decat studiul prezentat de Consiliul Cetatenilor, precizeaza analistul politic Dorothy Kronik.

Organizatia isi bazeaza studiul pe datele obtinute de la morga Bello Monte din Caracas, unde sunt aduse victime ale crimelor dintr-o regiune mult mai mare, nu doar din oras.

Astfel, conform datelor obtinute de Consiliul Cetatenilor, in zona metropolitana Caracas au avut loc 3.946 de crime la 3.291.831 de locuitori, in anul 2015.

(Victima unui jaf armat zace pe o strada din Caracas/noiembrie 2008)

De asemenea, in agresiuni sunt implicati mai ales tineri. Astfel, in rand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro