Cel mai mare scandal in care sunt implicati Trump si oligarhii rusi. Miza: sute de milioane de dolari. Ce rol a jucat noul Secretar al Comertului

Ribolovlev a cumparat pentru fiica sa un apartament de 88 de milioane de dolari in New York, dar si o proprietate de 100 de milioane de dolari in Florida. Actualul presedinte al SUA achizitionase proprietatea cu doi ani inainte, la pretul de 40 de milioane de dolari, in cadrul unei licitatii prilejuita de o procedura de faliment.

acum 47 luni (1 Mar 2017)

Miliardarul Wilbur Ross a fost confirmat, azi-noapte, secretar al Comertului, in ciuda faptului ca a fost acuzat de "ample legaturi cu Rusia".

"El intentioneaza sa faca bani cu companiile sale de transport petrolier pe mare, in timp ce ocupa functia de Secretar al Comertului. Potrivit "The Guardian", legaturile sale de afaceri cu Rusia nu au fost aduse in discutie in timpul audierii sale de confirmare. Iata cateva informatii de context: Deutsche Bank (banuita a-l fi ajutat pe Donald Trump sa-si ascunda afacerile imobiliare) a fost amendata cu 630 milioane de dolari de catre Departamentul de Justitie (DoJ) al SUA, luna trecuta, pentru ca a ajutat un oligarh rus sa spele bani.

Cele trei societati ale Deutsche Bank prinse in schema de spalare a banilor au fost la Moscova, Cipru si New York, motiv pentru care DoJ a pornit o investigatie. De altfel, ultimul presedinte al Deutsche Bank este acum presedintele Bank of Cyprus, care are o istorie bogata in a ajuta oligarhi rusi in activitati de spalare de bani.

A fost numit in functie de doi importanti actionari ai Bancii: Viktor Vekselberg, partener de afaceri si prieten personal al lui Vladimir Putin, si Dmitri Ribolovlev.

Acesta din urma este banuit ca, avand un proces de divort de fosta sa sotie, incerca sa ascunda bani in strainatate, prin achizitia de proprietati imobiliare. Ribolovlev a cumparat pentru fiica sa un apartament de 88 de milioane de dolari in New York, dar si o proprietate de 100 de milioane de dolari in Florida.

Actualul presedinte al SUA achizitionase proprietatea cu doi ani inainte, la pretul de 40 de milioane de dolari, in cadrul unei licitatii prilejuita de o procedura de faliment. Trump nu a locuit niciodata acolo, nu a renovat-o si i-a vandut-o in 2008 pentru Ribolovlev pentru 100 de milioane de dolari, respectiv de doua ori si jumatate mai scump. Secretarul Comertului este, de asemenea, un vechi prieten al lui Donald Trump. un detaliu interesant este c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro