Cel mai mare rozariu din sud-estul Europei. Cate mii de soiuri de trandafiri cresc in cel mai parfumat parc

Cel mai mare rozariu din sud-estul Europei. Cate mii de soiuri de trandafiri cresc in cel mai parfumat parc

Parcul se intinde pe 25 de hectare, din care trei hectare sunt plantate cu trandafiri, iar celelalte suprafete sunt pentru colectiile de plante perene, arbori ornamentali si zona cu livada. Este cel mai mare rozariu din tara si are peste 2.200 de soiuri de trandafiri, multi dintre ei premiati cu aur la diferite competitii internationale.

acum 68 luni (24 Feb 2015)

Parcul se intinde pe 25 de hectare, din care trei hectare sunt plantate cu trandafiri, iar celelalte suprafete sunt pentru colectiile de plante perene, arbori ornamentali si zona cu livada.

Este cel mai mare rozariu din tara si are peste 2.200 de soiuri de trandafiri, multi dintre ei premiati cu aur la diferite competitii internationale.

Bujor Buda este unul dintre aradenii care viziteaza des parcul:

"Ma impresioneaza in primul rand varietatea. Daca vezi in piata o femeie care vinde trandafiri e una, mergi intr-o florarie e altceva, dar aici este un imperiu al trandafirilor, culorilor si miresmelor. Cel mai frumos este trandafirul tricolor, adica alb, verde si roz.

Cea care detine rozariu este Mihaela Buzatu, care a inceputu totul in urma cu 13 ani.

FaFamilia Buzatu

"Este confirmat, ca trandafirul in trei culori este foarte special.

Scopul infiintarii acestui rozariu a fost familiarizarea oamenilor cu specii si varietati de plante valoroase, adaptate climatului din Romania. Parcul care poarta denumirea Eutopia Gardens este o investitie a firmei aradene Grup Expert SRL, firma care desfasoara activitati comerciale in domeniul horticulturii ornamentale. Motivul alegerii acestui nume este amplasamentul parcului, in apropierea localitatii Mandruloc (mandru in grai ardelenesc insemnand frumos).

In fapt, locul, marginit in vest de dealurile Ghiorocului si in sud de padurile Vladimirescu si raul Mures, a avut aceeasi denumire si in perioada imperiului austro-ungar, numindu-se pe atunci Schoendorf.

Structura parcului cuprinde doua mari zone: una destinata colectiilor de plante si alta gradinilor tematice.

"Am inceput cu formarea colectiilor, astfel ca in 2011, dupa 9 ani de la infiintare, numarul taxonilor introdusi in parc a depasit cifra de 5.000. Cea mai importanta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro