Cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei se deschide vineri la Rasnov, in padurea de langa cetate

Cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei se deschide vineri la Rasnov, in padurea de langa cetate

Incepand de vineri dimineata copiii, dar si parintii si bunicii vor putea intra in fascinanta lume a dinozaurilor. Dino Parc va mai avea un cinematograf de 70 de locuri, locuri de joaca pentru copii, casute in copaci si tiroliene, dar si un parc stiintific unde vizitatorii vor putea afla totul despre evolutia dinozaurilor in timp. O alta noutate anuntata de reprezentantii parcului este prezenta unui schelet de dinozaur care a trait acum milioane de ani chiar la noi in tara.

acum 94 luni (10 Jun 2015)

Incepand de vineri dimineata copiii, dar si parintii si bunicii vor putea intra in fascinanta lume a dinozaurilor.

Parcul este unic in Romania si in Europa de sud-est. Doar in Germania mai exista un parc similar de unde s-au inspirat si investitorii de la Rasnov. Ei au colaborat cu specialisti germani pentru ca parcul de la autohton sa fie autentic.

45 de dinozauri in marime naturala

Dino Parc se intinde pe o suprafata de 1,4 hectare. Dinozaurii au dimensiuni impresionate, intre 8 si 24 de metri lungime si 2 si 20 de metri inaltime. Intrarea in parc este si ea una spectaculoasa, in ton cu tematica parcului, fiind o gura de dinozaur. Biletul de intrare costa 28 de lei, cu reducere la 22 de lei pentru copii. Dino Parc va mai avea un cinematograf de 70 de locuri, locuri de joaca pentru copii, casute in copaci si tiroliene, dar si un parc stiintific unde vizitatorii vor putea afla totul despre evolutia dinozaurilor in timp.

O alta noutate anuntata de reprezentantii parcului este prezenta unui schelet de dinozaur care a trait acum milioane de ani chiar la noi in tara.

Dino Parc a fost realizat de compania HCL Sfantu Gheorgehe care a reusit sa obtina o finantrea europeana de 5 milioane de euro. Terenul a fost concesionat de Primaria Rasnov pe o perioada de 49 de ani. Investitorii se asteapta la un numar mare de turisti. De exemplu avem casutele in copaci unde copiii pot face ore de studiu. Vor avea la dispozitie harti speciale si proiectii de film din lumea preistorica. In plus vor putea picta dinozauri realizati din ghips sau isi pot decupa dinozaurul preferat cu ajutorul unei panze de traforaj. La Cetatea Rasnov vin cam 250.000 de vizitatori pe an si ne asteptam ca acestia sa ne calce si noua pragul. Ne mai asteptam si la inca 100.000 de vizitatori care vor veni special pentru Dino Parc. In total estimam ca vor avea in primul an 350.000 de turisti", ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro