Cel mai mare bazar din tara a fost redeschis. 1.900 de comercianti se intorc de vineri la munca

Cel mai mare bazar din tara a fost redeschis. 1.900 de comercianti se intorc de vineri la munca

De altfel proprietarul a explicat cu diferite ocazii ca terenul ce il are in proprietate pe care sunt amplasate chioscuri din care se vand covoare, carpete, si alte bunuri nu au statut de constructii, fiind doar simple amenajari pe un teren prorietate privata pentru care nu este nevoie de autorizatie de la Pompieri. Amintim ca in urma cu aproape o luna de zile, in data de 9 noiembrie 2015, incepand cu ora 14.00, in urma unui control facut de reprezentantii ISU Suceava s-a luat decizia de inchidere a Bazarului sucevean, cel mai mare centru comercial de acest gen din tara.

acum 59 luni (3 Dec 2015)

Dupa ce municipalitatea suceveana a depus cele doua hotarari votate de Consiliul Local, privind infiintarea unui serviciu propriu de pompieri in Bazar, cu 10 angajati si masurile antiincendiu pentru intreaga suprafata a bazarului public si ca urmare a vizitei facute de reprezentantii ISU Suceava in centrul comercial Bazar, s-a constatat ca sunt indeplinite conditiile pentru redeschiderea pentru public a spatiului comercial. Pe de alta parte, scutirea de chirie a detinatorilor de chioscuri in bazar, pentru perioada in care incinta a fost inchisa, a fost votata de consilierii municipali.

In Bazarul public al municipiului Suceava din cele 1.800 de chioscuri, 150 au trebuit mutate pentru a se face cai de acces pentru masinile pompierilor, in situatia nefericita in care s-ar produce un incendiu. Mai mult s-a decis ca unii pereti despartitori ai halelor in care functioneaza o buna parte din chioscuri sa fie demontati, pentru ca altcumva ar fi trebuit instalate sisteme automate de stingere a incendiilor specifice spatiilor inchise, lucru care ar fi facut imposibila reluarea activitatii in bazar in aceasta iarna, dincolo de banii ce trebuie cheltuiti pentru aceste instalatii.

Bazarul privat, aflat pe proprietatea avocatului sucevean Mihai Stefanoaia unde sunt amplasate cam 200 de chioscuri, nu va avea cale de acces dinspre Bazarul public ci va beneficia doar de un drept de servitute. De altfel proprietarul a explicat cu diferite ocazii ca terenul ce il are in proprietate pe care sunt amplasate chioscuri din care se vand covoare, carpete, si alte bunuri nu au statut de constructii, fiind doar simple amenajari pe un teren prorietate privata pentru care nu este nevoie de autorizatie de la Pompieri. Mai mult, avocatul Stefanoia a avertizat ca va apela la instanta pentru a-i fi respectate drepturile de proprietar legea obligand Primaria, care este proprietara pe terenul din jur sa ii permita dreptul de servitute pentru terenul ce il detine.

Amin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro