Cel mai important atu al antivirusului din prezent: previne, nu doar trateaza

Cel mai important atu al antivirusului din prezent: previne, nu doar trateaza

Windows a ramas un sistem de operare la fel de popular, dar in ultimii ani Android ii face concurenta acolo unde n-ai dori: vulnerabilitati cibernetice. Virusul de tip ransomware, de pilda, blocheaza tot mai des accesul la telefon si cere intre 15 si chiar 500 de dolari pentru a-ti permite accesul la datele tale de pe telefon. Indiferent de sistemul de operare, Eset ofera protectie pentru o suta de milioane de utilizatori prin Eset NOD32 Antivirus, Eset Smart Security si Eset Cyber Security.

acum 82 luni (26 Nov 2015)

Windows a ramas un sistem de operare la fel de popular, dar in ultimii ani Android ii face concurenta acolo unde n-ai dori: vulnerabilitati cibernetice. Amenintarile aparute odata cu dezvoltarea sistemului Android, spre sute de milioane de utilizatori, nu mai surprind pe nimeni, insa metodele noi de securitate sunt cel putin interesante.

Cel mai familiar virus este cel care vrea sa ne "usureze" de bani. Pentru a concentra o parte din explicatiile celor de la Eset intr-o singura propozitie: dandu-le bani nu iti vei rezolva problema. Solutia este sa eviti sa deschizi fisierele suspecte si sa iti actualizezi antivirusul constant, tocmai pentru a evita ca hackerii sa treaca de el. Virusul de tip ransomware, de pilda, blocheaza tot mai des accesul la telefon si cere intre 15 si chiar 500 de dolari pentru a-ti permite accesul la datele tale de pe telefon. Folosindu-se de criptare, de cele mai multe ori e posibil ca nici macar hackerii care ti-au blocat telefonul sa nu stie codul pentru deblocare, au explicat cei de la Eset.

Eset Mobile Security ia in calcul atacurile care se concentreaza tot mai mult pe Google Play, unde numarul de virusi mascati sub diverse forme creste direct proportional cu cel al aplicatiilor. Solutia companiei ofera protectie antivirus, antiphishing si antimalware, iar o noutate ar fi sistemul antitheft pentru telefoanele furate, in caz ca nu folosesti deja solutia de la Google. Odata cu introducerea PIN-ului gresit de mai multe ori (utilizatorul stabileste acest numar) si schimbarea ulterioara a SIM-ului, sistemul se autosesizeaza si incearca localizarea telefonului. Aplicatia are functia Parent Device, unde apare tot ce face copilul pe telefon, dar si functia Child Device, unde apare doar meniul cu alerte si reguli impuse de parinte. Exista malware pentru mobile banking si imita destul de bine aplicatiile institutiei, astel ca pana si cei priceputi ar putea avea o dificultate in a se prinde ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro